dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Akkezdet Phiai: Tartsdmegatávot

Akkezdet Phiai - Tartsdmegatávot

off off off off off
Akkezdet
Előadó: Akkezdet Phiai
Album: Akkezdet
Megjelenés: 2003
Hossz: 4:35
Szövegírók: Süveg Márk (Saiid)
Závada Péter (Újonc)
Süveg Márk
Soós József
Závada Péter
Zeneszerzők: Süveg Márk (Saiid)
Kiadó: szerzői kiadás
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 2, összesen 38534 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Tartsdmegatávot

(Refrén)
Tartsd meg a távot/a kellő távolságot/mert a másnaposságtól másképp látok/ és ma másként járok el, ha kell/ máskor mások mérjék majd a kellő távot fel haver/

(Újonc)
Szopd ki a károm/ mindenkit vár a táram/ kiben pár okosságtól már pánik támad/ és mint a kurvák faszából a fáradt áram/ kitátod a szádat és árapály van/ meglátod anyádat mikor három káron üget/ mára megvolt már a mára Dj Süket/ mondom bármi áron/ eléd tárom:/ sose teszel túl az álompáron/ itt egy újabb löket/ nem töketlen csökevényes/ az Újonc önkényes/ ez nem érvényes/ itt a rím igényes/ itt a beat igényes/ hogy mi a Akkezdet térigényes/ a mezed végig véres/ állapotod nem túl fényes/ a tények is ezt bizonyítják/ szítják a tüzet, szívják a gecimet, a szittyát/ de mindet letaszítják/ itt a kishuszár a kis csákóban/ elküldöm a kiscsávót/ akit a picsából/ szalasztottak/ itt az egész osztag/ csak nem zavarba hoztak?/ elhoztam a brigádot, mert unatkoztak/ utánad fogadkoztak/ hogy fogat mosnak/ testvérem fogadd most meg a szavam/ ha nem kell a malav/ akkor zsa' van/ ne szívd el a havam/ ha nincs, ha van/...mi van? zsa' van/

(Saiid)
Akkezdet mit tehet? mehet az album a zúzóba/ asszed belúzolva/ de zeng rólam majd húsz óda/ legalább húsz oldal/ úgyhogy jobb, ha elhúzol ma/ látom kis tetű, ahogy nyomod hason csúszóba/ nyeld a port lent a földön kígyóba/ mer' rádfér egy blues óra/ ha meglátsz a csajoddal smúzolva/ később vágom c-vágányon púzóba/ csak mert neked Buffallo nekem meg Wu-Wear shoes-om van/ itt a patinás szünidei matiné/ sok a kam latino a 8-keres latin-né/ a csajod azt varrja a melle mellé: Saiid-é/ fel-le, fel-le itt van a kokeró-quality/ nem kell a platina, se fapinás fa-spiné/ nesze picsa itt a kakim, ez a palidé/ nyakig ér a holiday/ itt ma faltól-falig ér/ Saiid és a Telivér/ teliver téged, haver/ mint a magyar igazság és élet pártja/ ma vigadjál, mer' holnap véged, bátya/ nem lesz úgyse money money/ úgyse bang-bang/ csak rock the body body/ meg furcsa szleng zeng/ mert sok a kokova, a hadova/a falduma, a hanta/ az oldalvíz, a link csízben, a spanok, buli, fanta/ na meg a Mónika, mint Santa/ aszonta Akkezdet apja: bassz oda naponta/

(Refrén)
Tartsd meg a távot/a kellő távolságot/mert a másnaposságtól másképp látok/ és ma másként járok el, ha kell/ máskor mások mérjék majd a kellő távot fel haver/

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Dua Lipa új lemeze megérkezett

Végre megérkezett a pop koronázatlan királynőjének, Dua Lipának harmadik nagylemeze, a Radical Optimism, amely 11 dalból áll. Az énekesnő egyedüllétét kiemelő album első felvétele beszédesen az „End Of An Era” (azaz: egy éra vége) címet viseli és olyan slágerek gyűjteménye, mint a „Houdini”, a „Training Season” és az „Illusion”. Dua „pszichedelikus popként” írja le új lemezét, megjegyezve róla, hogy „olyan kiállások és különféle hangzások keveréke ez, amit ha csukott szemmel hallgatsz, akkor egy kész, vizuális világ tárul eléd”.

 

Hallgasd meg a lemezt itt.

 

„Az albumot a szingliségem alatt írtam” – mondta el Dua. „Mindig valami vicces történettel érkeztem a stúdióba, és mindegyik más-más dalt inspirált. Van egy lazaság és őszinteség, ami korábban nem volt meg bennem.”

 

Az album elkészítésekor a világsztár olyan kivételes művészekkel dolgozott együtt, mint Caroline Ailin (Dua Lipa: New Rules), Danny L. Harle (Caroline Polachek, Charli XCX), Tobias Jesso Jr. (Adele) és Kevin Parker, akit művésznevén Tame Impalaként ismerhet a nagyvilág.

 

 

 

Dua hozzátette: „Mindenki háttere és munkamódszerei jól összeálltak barátként és zeneileg is.” Így folytatta: „Nagyon nyitottak voltunk egymással, és úgy éreztem abban a szobában, hogy sebezhető lehetek, és szabadon beszélhetek a tapasztalataimról. Ennek a zeneisége olyan gazdagnak és izgalmasnak hatott, és szerettem volna ebben teljesen elmerülni és részese lenni.”

 

A Dua önfelfedezése által ihletett Radical Optimism egy olyan anyag, amelyben értelmet nyer a tiszta öröm és boldogság megélése azokban a helyzetekben is, amelyeket korábban lehetetlennek tűnt elfogadnunk.

 

A 11 szám közül egy igazán mély jelentésű, a „These Walls” kapott fókuszt a Spotifyon, amelyről elárulta az énekesnő a Zane Lowe-nak adott, nemrég közzétett interjújában, hogy:

 

„Van ez a közhely, hogy "ó, ha ezek a falak beszélni tudnának, tudod, mit mondanának". Szerintem érezhető az az energia, amikor besétálsz egy szobába és két ember veszekedett, vagy ideges.”

 

 


„Azt gondolom, hogy elkerülhetetlen az a beszélgetés, amit senki sem akar, de meg kell tenni, valakinek ki kell szállnia, és bármennyire is fájdalmas, ez általában megfelelő okok miatt történik, mert rólad van szó, és a megérzésed mindig megmondja, hogy valami jó vagy nem…”

 

Íme a Radical Optimism dallistája:

 

1.         End Of An Era

 

2.         Houdini

 

3.         Training Season

 

4.         These Walls

 

5.         Whatcha Doing

 

6.         French Exit

 

7.         Illusion

 

8.         Falling Forever

 

9.         Anything For Love

 

10.       Maria

 

11.       Happy For You




Fotók: Dua Lipa