dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
PACEK: Csepeli Vér (ft. eMPé, Tomega, DK, Dzsimbó, Pigment)

PACEK - Csepeli Vér (ft. eMPé, Tomega, DK, Dzsimbó, Pigment) 18 éven felülieknek!

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: PACEK
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Rap
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 12, összesen 12969 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Csepeli Vér (ft. eMPé, Tomega, DK, Dzsimbó, Pigment)

eMPé - Csepeli Vér
"Bennünk van testvérem a Csepeli vér
senki nem ér annyit amennyit egy Csepeli ér
Mert egy Csepelit mindig meg csak egy Csepeli ért
és egy Csepeli mindig kiáll egy Csepeliért"

Refrén (Tomega)
Bennünk van testvérem a Csepeli vér
senki nem ér annyit amennyit egy Csepeli ér
Mert egy Csepelit mindig meg csak egy Csepeli ért
és egy Csepeli mindig kiáll egy Csepeliért

Ego
Csepel! Itt élek lassan már 20 éve
Itt mindenkinek csak kék-piros színű ám a vére
Itt volt az első barát és az első szerelem
a drága gyerekkoromat én már soha se feledem
Mindenkit ismerek, engem mindenki ismer
néhány év és engem az egész ország elismer
Tudom azt hogy honnan jövök, 21 a végzetem
mer' a 21 az én vagyok, ez az életem!

Pitta
Csepe, a reggeléi kávé, az első slukk nikotin
a felsíró csecsemő, a bitófa, a giotin
Csepel a mi sztorink! misztikus history
ezt magáénak érzi aki velünk együtt is szopik
Csepel az utam mi majd valahova vezet
Csepel a békém mindegy mit hadakoznak ezek
Csepel a hazám, ahova hazahoztam ezer
elismerést, de Csepel, most már te következel!

Refrén (Tomega)
Bennünk van testvérem a Csepeli vér
senki nem ér annyit amennyit egy Csepeli ér
Mert egy Csepelit mindig meg csak egy Csepeli ért
és egy Csepeli mindig kiáll egy Csepeliért

DK
A Csepeli vér bennünk pezseg mint a pezsgő
a kerület felett eloszlik minden felhő
Király erdő haverom a kertváros
itt minden sarkon van egy kurva szertáros
Ez ilyen hely, de én így szeretem!
Itt nőttem fel, és itt is fog a kisgyerekem
A peace jelet, dobom Csepelnek
Tisztelet, itt nem segítenek nekünk az istenek

B.J.
Csepel a hely ahol a könnyem is fakadt
de a lelkem maradt a víztorony alatt
Én itt voltam gyerek és hidd el még leszek
csak ide vágyok haza mindig akárhova megyek..
A város a szívemben él, a szívből pumpál a vér
megmutatom most hogy a kék-piros az mennyit is ér
Erre soha nem ismertünk istent
a 21-ben nőttünk fel (CSEPELÉRT MINDENT!)

Refrén (Tomega)
Bennünk van testvérem a Csepeli vér
senki nem ér annyit amennyit egy Csepeli ér
Mert egy Csepelit mindig meg csak egy Csepeli ért
és egy Csepeli mindig kiáll egy Csepeliért

Dzsimbó
Há' nekem sétáló az utcám, és Szent Imre a terem
hálás vagyok az úrnak hogy Csepelen születtem
Nem egy kis közösség, mégis tudsz mindent a másikról
ezért is fosol tőlük mint a KFC-s bismarck-tól
Ha ide jössz és végigjárod a kocsmákat
élményekből hazavihetsz körülbelül százat
Minden egyes alkalommal eltátod a szádat
mikor ráébredsz hogy Csepel milyen kibaszottul állat

Pigment
Csepel, 21, na meg a Háros
kicsinek azt mondtuk hogy a rockkereknek káros
Kimész a buszmegállóba több zsiványt számolsz
mi habzsoljuk az életet amíg szart lapátolsz
Csepelen gyorsan halad az élet
a szavát betartja és nem kell kérned
De nincsen peli, de nem egy kéknek
a kerület összetartó, ez a lényeg!
Hogy, ki van terepen, a Csepeli vér
utolsó vérig egy Csepeli, én
Csepel sziget a lelkemben él!

Refrén (Tomega)
Bennünk van testvérem a Csepeli vér
senki nem ér annyit amennyit egy Csepeli ér
Mert egy Csepelit mindig meg csak egy Csepeli ért
és egy Csepeli mindig kiáll egy Csepeliért

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál