Előadó: | Hegedős együttes |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Tradícionális |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Népdal |
Címkék: | Keressük! |
Kiskálosi fenyves erdő a tanyám,
oda gyere kisangyalom, énhozzám!
Megmutatom az aranyvesszős tanyámat,
közepébe' két szál jegenyefámat.
Magam lakok a pusztába' egyedül,
nékem csak a sárgarigó hegedül.
Azt fütyüli kora reggel, hajnalba',
kelj fel juhász, megvirradt a tanyába'.
Ha felkelek kora reggel hajnalba,
rágyújtok a hosszú tajtékpipámra.
Úgy menek a nyájam közé vizsgálva
Nincsen-e dög, vagy nincs-e megdézsmálva.
Ha megdöglik a nyájambó' egy birka
Le se nyúzom, míg a Bacso nem látta.
Bacso gazda, vizsgálja meg, hogy mi baja,
régen kedvez már ennek a nyavolya.
Kiskálosi csárda előtt van egy fa,
az alá van a birkanyájam behajtva.
Hagyjátok azt a birkanyájat, hagy legyék,
úgyse tudják, hogy ki babája vagyok én.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál