Előadó: | Sántakutya |
---|---|
Album: | Hintaló |
Megjelenés: | 2013 |
Hossz: | 3:29 |
Szövegírók: |
Petőfi Sándor Csikós Balázs Bodor Áron Bodor áron Tamás Dobosi Gergely Szoboszlay Zsolt |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Szerzői |
Stílus: | alternatív rock |
Címkék: | Keressük! |
Már nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Már zöldell a nyárfa az ablak előtt,
A hő felemészti a téli világot,
A porból, mivé az összetört
Gyerekek építenek most várat,
Kicsi piros plasztik-kanállal.
Csendben simítanak még párat,
A kis szívekben áll a várfal.
De jön az idő, és az ősz majd elvisz
Évről évre egy kis darabot.
A számlák, a magány, a mindegy, mit elhisz,
Nagyokat taposó kiskamaszok.
Még ifju szívedben a lángsugarú nyár,
S még benne virít az egész kikelet.
A homok aranylón építkezni vár,
Ne tegyed karba a két kezedet.
Kellene még ide egy kicsi mámor,
Annyi, hogy elhiszi: ő a tied.
Menne a bú vele, villan a kámfor,
Egyszerű szajha, te táncba viszed.
Markod a várban, a sok pici szemcse
Annyifelé gurul, amerre lát,
Szembe ha dörzsöli bárki a parton,
Látja magában a saját sarát.
Csobban a vízben a sok kicsi ember,
Sárga világban a nap sugara
Vajpuha karja a lebecsült létnek.
Bokrok alól a sötét madarad
Hogyha kibújna, az akarat mától
Önmaga savába fojtja bele.
A remegő szemmel meredő reggel
Arca a tenger... ugorj bele.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál