Előadó: | Vad Fruttik |
---|---|
Album: | Darabok |
Megjelenés: | 2013 |
Hossz: | 3:13 |
Szövegírók: |
Likó Marcell Győrffy Gyula Kerekes Gergely Hock Zoltán Hock Attila |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Megadó Kiadó |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Semmire gondolok.
Vakítóan fehér:
a semmi lepedő,
fertőtlenített tér.
Elrejtőzöm oda
tán menedéket ad,
vagy anyám méhében
álmodom napokat.
Teríts még reám egy
takarót, légy szíves!
Hadd melegítsen fel
most, hogy az ágy üres.
Alatta piszkálom
a gyógyult varratot.
Látod, hogy mit teszek?
Sebet kapargatok.
Sebet kapargatok
Kitartó imbolygás
intravénás szerek.
Nem hat az orvosság,
egy felhő integet.
Hőemelkedésben
állandó kábulat,
szedáltan kémlelek
műanyag partokat.
Szüntelen keresem
a jobbik felemet.
A polcon találom,
formalinban lebeg.
Mélyebben lélegzem
aztán nekifutok.
Kérlek, hogy ne kapj el
zuhanni akarok.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál