dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Copy Con: Intro

Copy Con - Intro

off off off off off
Bűnös alkony
Előadó: Copy Con
Album: Bűnös alkony
Megjelenés: 2012
Hossz: Keressük!
Szövegírók: Kmety Benjamin
Moldoványi János
Dian Katalin Dóra
Morvai Zoltán
Závodi Attila
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Hammer Records
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 3486 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Intro

2012 amikor a fény, hadba hívja megtört katonáit. S a legbelsőbb mélységekbe szállva alá csalogatja felszínre gyötrelmeink habzó szájú démonjait. Hogy a felszínen megmérettessék az új világ viadala. Felébred az igaz lelkű, megrázza magát, leveti fogcsikorgó álmainak, könnyáztatta, rikoltó nehéz köpönyegét. Felfényezi újra, szívének ronthatatlan kardját. S tükörként tartja azt, az első ébredő nap, aranyló sugarainak szentségébe. Magához hívva a bátrak, vörösbe öltözött angyalait.
Az időknek mutatói, tébolyult táncba kezdenek a temetetlen múlttal, felfoghatatlan elménk, porladó parkettjén. Míg szédítő keringőjük, meg nem feszíti újra meggyengült szárnyaink. A halálból térnek vissza, büszke dallal, a szeretet rég feledett gyermekei. S fáklyaként lobogó, tiszta tekintettel vezetnek a legrégibb igazságnak oltára elé. Beforrottnak hitt sebek szakadnak majd, hamis igazságban fürdőző félelmek karmai által. A valóság tükre mögött, gyávaságról suttognak majd, megcsúfított torz képek. Az igazság ösvényére, mardosó könnyek mögül léphet, csak egyszerű halandó. Míg akarunk, elveszik. Mit nem akarunk, azt kapjuk egy új világért cserébe.
Fogadd el! Köszönd meg hálával, majd lépj tovább! Ki szeretettel nyújtja át önmagát a becsület oltárán, azé lesz az új világ. Szeresd magad, és magad által mindenki mást! Benned él a szabadság!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Új dallal jelentkezett a Blahalouisiana

Egy popzenész nyara

Az új dalhoz – amely az áprilisban érkező lemez egyik előfutára – egy live session videó készült a Pannónia Stúdióban.

 

Blahalouisiana-dalszövegek itt.


„Az időrendet tekintve ez lett utoljára kész az albumról. Jött egy ötletem, hogy a zúzósabb darabok között legyen egy olyan, amikor megpihenhet egy kicsit a hallgató. Én személy szerint mindig szerettem volna egy dalt, amiben 1 perc 50 másodperc alatt megtörténik az elejétől végéig minden, klasszikus refrénérzet nélkül. 


A Blahalouisiana legrövidebb, de szerintem legbájosabb dala lett”


– mesélte Jancsó Gábor, az Egy popzenész nyara szerzője.

 

A szöveget jegyző Szajkó András így fogalmazott: „Októberben írtam a szarvasi holtág partján. Először poénnak indult, de véletlenül vallomás lett belőle. Nyáron hajlamosak vagyunk nagyobb lángon égni, pár méterrel a föld felett, és ezt a könnyedebb létet észrevétlenül is meg lehet szokni. Erre csak rátesz egy-két lapáttal az, ha az embernek van szerencséje átzenélni az egész nyarat, ha hozzák és viszik, etetik és itatják, ráadásul még taps is jár az eltalált hangokért. Ennek van egy árnyoldala, ugyanis ilyenkor viszonylag könnyű egoistává válni. A dal szigorúan fiktív lírai énje tehát egy őszi számadás során kicsit undorodik magától és próbál visszatérni a valóságba.”

 

A zenekar ötödik lemeze, a Sötét villám április 12-én jelenik meg, dalait előszőr a Budapest Parkban lehet majd hallani 25-én.



 


Fotó: Blahalouisiana