Előadó: | Aljas Kúszóbab |
---|---|
Album: | california |
Megjelenés: | 2001 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
S. Nagy István |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Két hete vágyom rád bár még sosem láttalak,
Kint az utcán szemben velem fakó tűzfalak.
Nézlek téged, rám nézel izzó szemekkel,
Ekkor egy hang szól: El a kezekkel!
Akarlak téged, forró véred - Izzó tested, minden részed
Egy ágyban együtt nyaljuk a fagylaltot,
Mert mi így együtt akarunk egy nagyot.
De mire ránk virrad a reggel,
Többször fogod azt mondani: Kérlek, ne menj el!
Két hete, hogy nálam voltál itt a fejemben,
Tudod most már minden titkom-álmom kezedben.
Két hete hogy nálad voltam ott a fejedben,
Tudod most már nem szökhetsz meg kezem kezedben.
Akarlak téged, forró véred -Izzó tested, minden részed
Egy ágyban együtt nyaljuk a fagylaltot,
Mert mi így együtt akarunk egy nagyot.
De mire ránk virrad a reggel,
Többször fogod azt mondani: Kérlek, ne menj el!
Két hete összebújtunk egy csillagfényes éjszakán
Kint jártál a parton, s úgy gondoltál énreám.
Tiéd voltam, s enyém voltál nedvesen és édesen
Kimondhattuk mire vágytunk mind a ketten Édesem
Akarlak téged, forró véred- Izzó tested, minden részed
Egy ágyban együtt nyaljuk a fagylaltot,
Mert mi így együtt akarunk egy nagyot.
És mire ránk virrad a reggel,
Többször fogod azt mondani, ne menj el!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál