Előadó: | Icon |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Vilmányi Gábor Szatai Gábor Vilmányi Zsuzsanna |
Szatai Gábor |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Elmentél messzire gyönyörű kedvesem,
Erdőkön, mezőkön nyomodat keresem,
Hajnali hűs szélben halkan hallom hangod,
Kék tavak tükrében megpillantom arcod.
Hófehér szirmokkal ágyam megvetettem,
Ezüstcsillag fényből takarómat szőttem,
Gyönyörű kedvesem heverj ide mellém,
Húzz oda magadhoz, mint végtelen örvény.
Mint szarvas, hűs vízre úgy szomjazom utánad,
Elmentél messzire, mégis visszavárlak,
Erős a szerelem lángja tűznek lángja,
Keserű könnyem hull ünneplő ruhámra.
[hegedű]
Porba teszem számat, úgy földre sújt a bánat,
Gyöngye szívem nehéz, kalodába zártad,
Ha egyszer visszajössz, többet nem eresztlek,
Gyönyörű kedvesem, örökre szeretlek,
Gyönyörű kedvesem, örökre szeretlek.
[furulya]
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál