Előadó: | Németh Lehel |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Váradi Zsuzsa |
Cosma Vladimir |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | sláger |
Címkék: | Keressük! |
Régi dal, emléke visszajár.
Felkavar, szívemre rátalál.
Látlak én szerelmünk hajnalán,
igaz sem volt talán,
de mégis erről szól még
a régi dal, a régi életünk,
többet nem kérhetünk ma még.
Így legyen szerelmünk végtelen,
maradj még velem és ölelj
úgy, mint rég!
Tündérkert volt a régi szobánk,
csókoltál és ha felgyúlt a láng,
nem hittem el, hogy a vége közel.
Ugye, nincs még vége?
Régi dal, a régi zongorán.
Lesz-e még szerelmes éjszakánk?
Bárhová visz majd az életünk,
csak együtt létezünk,
ameddig dúdoljuk ezt
a régi dalt. A régi énekünk.
Mi többet kérhetünk ma még?
Így legyen szerelmünk végtelen,
maradj így velem és ölelj
úgy, mint rég!
Régi dal, a régi zongorán...
...maradj még velem és ölelj
úgy, mint rég!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál