Előadó: | Sanyika c. rockmusical |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Benito von Gruenau |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Elindiltam én is szerencsét próbálni,
sötét erdő mélyén szerecsent lóbálni.
Ref.:
Jártam én, jártam én, ó, az Üveghegyen túl,
hol a kurtafarkú malac az úr.
Nevettem a vigyorgó boszorkányokon,
ülve tajtékzó, habos hullámokon.
Ref.
Vigyázott rám tizenkét morálapostol,
mégsem óvtak meg egy mordály apóstól.
Ref.
Addig húzták előttem a mézesmadzagot,
míg megettem minden meszes maszlagot.
Ref.
Vadásztak rám pribékek és jóbarátok,
tüzes huszárok és büdös kozákok.
Ref.
Hajszoltak a bitangok hetedhét határon,
Istentől kérték hetedik halálom.
Ref.
Elindulnék újra szerencsét próbálni,
sötét erdő mélyén szerecsent lóbálni.
Járni még, járni még, ó, az Üveghegyen túl,
hol a kurtafarkú malac az úr.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál