dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Groovehouse: Ha táncolsz velem

Groovehouse - Ha táncolsz velem

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Groovehouse
Album: 1
Megjelenés: 1999
Hossz: 3:52
Szövegírók: Várszegi Gábor
Szűcs Antal Gábor
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 3, összesen 16458 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Ha táncolsz velem

Groove-House,Groove-house,Groove-house,Groove-house,Groove.

Áhh! Sokszínű lesz a világ a közeledben,
Fényesen csillog a láng a szemeidben,
Könnyebb lesz minden mozgás ezt úgy szeretem
Lebegünk súlytalanul.

Oly jó nekem,oly jó nekem,oly jó nekem,oly jó nekem, Ha táncolsz velem.

Áhh! Oly forró a levegő, már szinte tüzes
Maradj itt mindig vekem,így ilyen közel
Szó nélkül mindent értünk,csak zene kell
Repülünk hosszan együtt.

Oly jó nekem,oly jó nekem,oly jó nekem,oly jó nekem, Ha táncolsz velem.

Rap: Jó lesz neked hogyha velünk jössz annyit sem kell mondanod"kösz",hogy itt vagyunk a felhők fölé szárnyalunk.
Áhh. Most tarts velünk és higyj bennünk,Most tarts velünk és higyj bennünk..8×

Áhh! Tudom neked is jó ha itt vagy velem,az arcod nem látom én,de mégis érzem,szó nélkül mindent értünk csak zene kell,repülünk hosszan együtt.

Oly jó nekem,oly jó nekem,oly jó nekem,oly jó nekem,ha táncolsz velem.

Áhh. Hogyha jó neked,akkor jó nekem és ha rossz neked akkoris jó nekem. Hogyha jó neked akkor jó nekem és ha rossz neked akkoris jó nekem.

Áhh. Oly jó nekem,oly jó nekem,oly jó nekem,oly jó nekem,ha táncolsz velem.

Áhh! Sokszínű lesz a világ a közeledben,fényesen csillog a láng a szemeidben könnyebb lesz minden mozgás ezt úgy szeretem,lebegünk súlytalanul.

Oly jó nekem,oly jó nekem,oly jó nekem,oly jó nekem,ha táncolsz,ha táncolsz velem,ha táncolsz velem,ha táncolsz.Áhh

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

 A 350 oldalas, több száz korabeli fotóval, kordokumentummal illusztrált kötetben tizenegy roaddal olvasható interjú, ők mesélnek életükről, emlékezetes koncertekről, felelevenítenek számos, a közönség számára ismeretlen sztorit.


- Nem bulvárkönyv született, és nem is szakmai kiadvány. Egy magyarországi korszakot, egy szakma kialakulását szerettem volna bemutatni nagyon fontos szereplők tolmácsolásában" - mondta Bálint Csaba, a könyv szerzője, a Rockmúzeum vezetője, számos zenei témájú kötet írója az eseményen.


A roadok a hatvanas évek elejétől, a beatkorszaktól nélkülözhetetlenek a koncertek létrejöttében. Ők rakják össze a technikát, ők dugják be a gitárokat, ők állítják össze e dobszerkót, ők cipelik a hangfalakat, és annak idején sokszor ők vezették a zenekart és a felszerelést szállító kisbuszokat is.

A könyvben megszólaló roadok neveit a szakmában mindenki ismeri, azon túl szinte senki. A ma már nyugdíjas korú Csabai Tibor, Cseresznyés Gyula Cserkó, Gyuris László Bütyök, Huszka József Leó, Jánossy Béla, Kajdy Péter, Marczell Miklós Micu, Novák Pál Bendő, Szász László, Tollár Endre Béni és Toókos Zoltán


olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Beatrice, a Bergendy, a Bizottság, a Dolly Roll, az Edda, az első Emelet, a Fonográf, a Hungaria, az Illés, az Omega, a Piramis, a P. Mobil, a Skorpió vagy a Syrius.


- A könyv közelebb hozza az olvasóhoz a rockkoncertek kevéssé ismert világát, az utazásokat, az öltözőket, és a mai fiataloknak is megmutatja egy szakma hagyományait. Annak idején minden akadályt megoldottunk, mert a show-nak mennie kellett. Ez a kiadvány egy sorozat első darabja, szeretnénk folytatni, bemutatni másokat is" - hangsúlyozta Huszka József Leó, a könyvet megjelentető Könnyűzenei Technikusok Egyesületének elnöke.


A roadok közül Jánossy Béla arról beszélt, hogy a nehézségek ellenére szerencsés életük volt a magyar rockzene hőskorában, részesei lehettek valami létrejöttének, egy kor szemtanúi.


A bemutatón a roadok mellett számos ismert zenész volt jelen, így Molnár György Elefánt, az Omega gitárosa, Trunkos András, az Omega menedzsere, Gidófalvy Attila, a Karthago billentyűse és Végvári Ádám, a Neoton gitárosa, énekese.


- Számomra ők technikusok, nem roadok. Mindenkire barátként emlékezem. Ők és mi, zenészek is azt vallottuk, hogy a zene a legjobb gyógyszer, aki ebben utazik, tudja, mindenen átsegíti" - mondta Gidófalvy Attila.


Fotók: Könnyűzenei Technikusok Egyesülete, Magyar Rockhírességek Csarnoka