dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Minimal Project: Menü (remix by Kvakin Johanson)

Minimal Project - Menü (remix by Kvakin Johanson)

off off off off off
Album: nincs kép
Megtekintve: Ma 5, összesen 5384 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Menü (remix by Kvakin Johanson)

Refrén:

Hogy amiről beszélsz az nem hazugság, és nem is az érdek
Bizalmat szavazol egy népnek, s nem egy feltevésnek,
Én már mindent értek, tudom mi az amiről beszélek
Mitől gyulladnak itt a fények, tudod tények, én így élek
Lélekölő harc, küzdelem, mindig újjá kell születnem
Én ezt szeretem, de egyre nehezebb lépést tartanom
Van alkalom, fontos hogy tudom, hogy amiről beszélsz nem hazugság
És nem is az érdek
Bizalmat szavazol egy népnek, s nem egy feltevésnek
Én már mindent értek, tudom mi az amiről beszélek
Mitől gyulladnak itt a fények, tudod tények, én így élek
Lélekölő harc, küzdelem, mindig újjá kell születnem
Én ezt szeretem, de egyre nehezebb lépést tartanom
Van alkalom, fontos hogy tudom...

1. strófa

Nevetséges emberek, akiken nevetek
Sajnos többet nem érdemelnek, de mégis büszkék magukra
Adtak számomra fényt, jobb kedvhez reményt
Mi lett belőle csak kín
Megmaradt a fekete-fehér szín
Voltak okok, voltak, yo
Volt barátok, félrekúrások, meg másság
Kérdésekre csak szavak hol az igazság?
Félig cumi, emberileg egy nulla
Szememben senki, de kell valaki
egy nő vagy egy kutya
Ez így a rend: Ha híres
Vagy leszoplak, Dévényi kapu
Nyugati trend a közösség, mint egy falu
Mindenki az ablakban, mindenki jóban van
Örök játék, szuka meg kan
Erkölcsi fertő, kell egy szerető
Én te ő, kettő meg egy dagad a begy
Kapd össze magad
És a padról5 forintosokat szedj

2. strófa

Értetek tűzbe teszem a kezem
Hiába mondták egyszer hogy nem rajtatok
Látom igaz a szem, bár nehéz felednem a rosszat
Sokszor bosszant más utat járok, de mindig inspiráltok
Köszönet nektek hogy látok, bízok bennetek igaz barátok
Nem fog rajtam az átok
Visszatekintek a múltba, kitörlöm mi a szememet szúrta
Rég nem a fame a durva, murva fedi az utat
De mégis gurul a szekér, Kru-m bizony
mindent megér, szemet szemért
Bár nehéz hinni, bölcs szavakat inni
Könnyű, az erkölcs fontos, legyél mindig pontos
A szíved mélyén az igaz, keresd, van mindenre vígasz
Pimaszul teszed a dolgot, de megoldod könnyen
Kicsordul a könnyem, pezsegni kezd a vérem
Amit érzek, teszem vállalom mi utána vár, mindenért kár
Nyár egyre bővül a tár, tornyosulnak a felhők
Mindenki kurvára felnőtt, Egyesek sokat mernek
Mindig a szarok nyernek
Tanulni mindörökké, nem feladni!
Adni kapni érzelmi hakni, csak a baj van velem
Ez jutott nekem, de büszkén adom a nevem,
Ha tudom ki van velem, sok szart lenyelem
Engedni nehéz, mégsem adom könnyen
Nem kell bíznod bennem, hadd menjen, a szavam zengjen
Saját kútfőmből merítek, teszem a dolgom csendben


MOST MELYIK?


Refrén:

Hogy amiről beszélsz az nem hazugság, és nem is az érdek,
Bizalmat szavazol egy népnek, s nem egy feltevésnek
Én már mindent értek, tudom mi az amiről beszélek
Mitől gyulladnak itt a fények, tudod tények, én így élek
Lélekölő harc, küzdelem, mindig újjá kell születnem
Én ezt szeretem, de egyre nehezebb lépést tartanom
Van alkalom, fontos hogy tudom, hogy amiről beszélsz az nem hazugság
És nem is az érdek
Bizalmat szavazol egy népnek, s nem egy feltevésnek
Én már mindent értek, tudom mi az amiről beszélek
Mitől gyulladnak itt a fények, tudod tények, én így élek
Lélekölő harc, küzdelem, mindig újjá kell születnem
Én ezt szeretem, de egyre nehezebb lépést tartanom
Van alkalom, fontos hogy tudom...

3. strófa

Tűzben izzó vágyak árnyak
Törött szárnyak tárgyak
Mások másokat vártak
Hányan álltak
És most mégis egyre többen
Egy körben, minden kipróbáltak
Elénk tártak, már messze járnak, nem várnak
Könnyű befogadható egymás szájába adható szó
De mire való? útközben elfelejtettük hogy mi a jó
de eladható és ez a lényeg, hazug emberek, hamis tények
Elmesélik mi nem történt meg, te átérzed cserébe kérnek, ők így élnek
Nincsen határ, szabadon mint a madár,
De a válasz még mindig késik
A fájdalom magadba zár
Én vállalom, amit más nem
Elég a gondolatoktól hárem
Már nem az a tét hogy egy nap nem elég
És mennyi lét akaszt itt nálunk sűrűbb a kaszt
Nem nyújt vígaszt egy két klipp
Viva hip, írd amit érzel csak egy tipp nekem hit
Neked csak szórakozás, nincs több kérdésem tudod próbálkozás
Csak hogy jobban érezzem magam, írom ha baj van
Szóban-dalban, így maradok csak meg ebben látok értelmet
kérlek ezt értsed meg, szenvedély beteg máshogy nem élhetek
Veletek látok, érzek, van aki el téved van aki elréved, álmokat kerget
De mégis jófelé megy kérlek értsd meg írd meg
Végleg így marad csak fönn a névjegy
A lényeg az igazság és nem pedig az érdek

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál