Előadó: | Méhek |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Méhes Csaba Hargitai Gábor |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Van a zsebemben egy zacskó zizi,
Friss ropogós, igen remek,
A zacskóban csak úgy tülekednek
Az apró, színes ziziszemek..
Van benne sárga, kék és piros,
Zöld, meg lila, meg rózsaszínű
Fekete nincs, de nem baj, mer' az
Valószínűleg rossz izű.
Refr.: Zizeg a zizis zacskó,
Zurmog benne a sok zizi,
Ha ilyen hangokat hallok,
Engem nagyon nehéz féken tartani.
Látom rajtad, ez a tömött stanecli
Téged sem hagy hidegen.
Mióta megláttad, úgy veszem észre,
Kicsi remegés van a szemeden.
Megkínálnálak szívesen, hiszen
Jószívű vagyok és önzetlen.
Hogy mégse' teszem, azt az indokolja,
Hogy aggodalom ül a lelkemen.
Refr.
Elmondanám, hogy az a problémám,
-Elképzelni is szörnyűség,-
Hogy a heveny zizi-éhségedet éppen
A piros szemekkel enyhítenéd.
Mer’ nagyon finomak a rózsaszínek,
És a sárgák is igen ízletesek,
A kékek zamata se lebecsülendő,
Meg azok is jók, amik zöldesek.,
De a világ összes szuperlatívusza
Közt se találnál megfelelőt,
Ami leírná a pirosak ízét,
Az ízlelőbimbó ingerlőt!
Mer' a piros Zizi az hú de! .. azta!..
Jáj de!.. Woáu!, meg pfű de szuper!
Azt hiszem, hogy ez a zizi-íz
Amit semmi más nem űberel!
Refr.: Zizeg a zizis zacskó,
Zurmog benne a sok zizi,
Ha ilyen hangokat hallok,
Engem nagyon nehéz féken tartani.
Refr.: Zizeg a zizis zacskó,
Zurmog benne a sok zizi,
Ha ilyen hangokat hallok,
Engem nem is igen lehet féken tartani.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál