dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Hősök: Lehettek hősök (közr. Deego)

Hősök - Lehettek hősök (közr. Deego)

on off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Hősök
Album: Keressük!
Szövegírók: Deego
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 5, összesen 27287 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Lehettek hősök (közr. Deego)

Deego:
Yo.. nulla négy.. Hősök.. Deego
Hogy legyek a rosszból jó?
Hogy legyek a gyengéből erős?
Hogy legyek egy vesztesből hős?

Joeker:
Túl messzire mentél, vajon merre megy a szekér?
Irányíthatatlanná vált a fogat, száguld a lovad
Szikrázik a patkó, Csínom Palkó legény, derék
Mondd a frankót, mit a helytartók nyüstöltek beléd..
Legyél hős, legyél megmentő, legyél példakép,
csak ne legyél témája a történelem óráknak
A korlátok átlépője, a gyengébbek védője
a biztosnak hitt tények értőjének megdöntője.
Egyetlen Isten, kinek neve szent és kecsegtet
a mennyország jöttével, a lélek mindenek fölöttjével
rendelkezz szíveddel, mint az angol az írekkel,
de engem nem tudsz becsapni, hazugsággal szerzett híreddel.
Sokszor leesett a hó, ahhoz hogy temessen,
hogy ne lehessen járható az út, amit megjártam
Tűzben, sárban elkerült a holló, elkerült a légy
ahogy anya csak egy van, úgy hősből is csak négy.

Mentha:
Rossz álmok felém ásítanak az éjszakában,
gyötörnek, de mégis velük fekszem le egy ágyban
Velük élek, velük kelek, velük ébredek
ellenük érvek szólnak, nem számítanak az évek.
Vagy tévedek?! Belém csak a mérget érleled
Értelmed sekély víz, a dicsőséget nem érdemled
keserű szeszély, ne mesélj a mézes házról
meg a lányról, aki után sírsz, hogyha máshoz pártol.
Fordulsz felém, kérdezed: vajon miért tette?
De ő már az első vacsorán a szíved felét rég megette
Ím a válasz, ezzel mérgezel, fáraszt
ami eddig szárazon fojtogatott, az most hidd el, feltámaszt.
kapaszkodnak kezeim, szorítják az ereim
Földre hullok, összeomlanak az elveim
Arcodon álarc takarja el a tekinteted
én magamba szívom amit te kifújsz rám: a tudást és a bölcsességet.

Refr (Deego):
Kinek az élet rég keltezett,
kinek az egész rendszer megrendezett
Vannak a jók, a rosszak, meg a nyertesek.. jah..
lehettek hősök, de lehettek vesztesek.
Kinek az élet rég keltezett,
kinek az egész rendszer, megrendezett
Vannak a jók, a rosszak, meg a nyertesek.. jah..
lehettek hősök, de lehettek vesztesek.

Deego:
Újabb nap, egy újabb járvány, újabb árvák
újabb harcok, újabb bálvány
egy újabb gyilkos, újabb vírusok, még több szenvedés
forog a Föld, a lelkünk szennyes, nem zárul a kör.
Újabb bombák, akár a szondák, meghíznak
száll a füst, a sátrak szívnak, máshogy nem bírnak élni..
mindenki depresszív, mindenki népbeteg
mindenki próbál kitörni, de megreked.
Mindent csak magadért, mindent csak más ellen
minden nap egy új esély, hogy tegyek kárt benned
Hogy legyek más ember? - ez lett az éltetőm
Újabb gyermek születik, egy újabb törtető lett
fel kell áldoznod, és vállalni magad
meg kell látnod a rosszat, nem állíthatsz falat magad köré
Így leszel csak személyiség,
napjaink hőse, igazi egyéniség.

Brash:
Ez olyan mint egy bonyolult terv, meg kell érteni a lényegét
felépíteni egyből nem lehet, vagy elkezdeni a tetején.
Ezer arcú világ, ezer arcú megoldások egyike
trónolni a szarkupac tetején, ez a nagyvilágunk (áhh...) szégyene.
Ez olyan mint a filnek a kezdete, a figyelem a középpontba terel
mikor a pisztoly csöve arcodba fordul, az izzadtság lever.
Ezer arcú világ, ezer arcú rejtélyek egyike, keresem az utat,
zsebemben a megoldás, de nem tudom hogy melyikben.
Felnéznék rád, te mellém köpsz, nem értem
Lehetsz te nagy öreg, vagy Isten prófétája, ezért nem adom vérem
Szemedet nézem, de a gondolatok cikáznak
követni nem tudom, csak veszteseket látok, a nyertesek aláznak.
Felnéznék rád, de a figyelem távolabb halad,
takarom a testem, ha kell másnap festek egy újabb falat
egy újabb tekintet, fájdalmas mint a megégetett bőr
lehetsz te vesztes is, de lehetsz te hős

Eckü:
Akkor szavakra a szó a válasz, pro a kontrával
ez együtt jelentkezik, mint az oldat az ammóniával
Kollektív erőkifejtés, vezércselek tömkelege
felmerül egy ötlet, nekünk megéri, hát fogjunk bele!
Rakjuk tele - itt az ünnep - új pompával
mert naggyá lehet mindent tenni, csak legyen formája
a rímek kordába begyűjtve legyűrnek, ha engeded
jah, érezd a trackekett, ha ezt a stílust kedveled
Nyertesek, dilemmák között bármi áron győzni
alárendelt szerepkörben, ám de ki szeretne törni
minden ember, aki így él, aki remél,
nem ér semmit az ígéret, megfizetsz, ha rosszat tettél
A csoport szelleme ösztönöz minket, látod
javuló tendenciát írunk le, mint a fejlődő országok
Itt bátraké a szerencse, hát mozdulj, igen ez kell!
A nyugat nem enged, mert halálos a fegyver!

Refr. (Deego):
Kinek az élet rég keltezett,
kinek az egész rendszer, megrendezett
Vannak a jók, a rosszak, meg a nyertesek.. jah..
lehettek hősök, de lehettek vesztesek.
Kinek az élet rég keltezett,
kinek az egész rendszer, megrendezett
Vannak a jók, a rosszak, meg a nyertesek.. jah..
lehettek hősök, de lehettek vesztesek.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál