dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Akkezdet Phiai: Hogy üssön

Akkezdet Phiai - Hogy üssön

off off off off off
Akkezdet
Előadó: Akkezdet Phiai
Album: Akkezdet
Megjelenés: 2003
Hossz: 4:28
Szövegírók: Süveg Márk (Saiid)
Závada Péter (Újonc)
Süveg Márk
Soós József
Závada Péter
Zeneszerzők: Süveg Mátyás
Kiadó: szerzői kiadás
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'Hogy üssön' dalszöveg ?
A szöveg két rapper, Saiid és Újonc versszakait tartalmazza, akik a maguk egyedi stílusában fejezik ki gondolataikat és érzéseiket. Mindketten éles szemmel figyelik a világot, és megosztják tapasztalataikat, a szóhasználatuk pedig gyakran szarkasztikus és ironikus. Saiid a személyes életének és érzéseinek megértését, az önmagukkal való szembenézést és az önreflexiót sürgeti. Újonc pedig a társadalom kritikáját fogalmazza meg, különösen a fiatalok között elterjedt droghasználatot említi. A refrén szerint mindketten jót akarnak a hallgatóknak, és erre ösztönzik őket, bár a szöveg jelentése sokszor rejtélyes és többrétegű.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 7, összesen 102158 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Hogy üssön

(Saiid)
Itt minden mocskos, hozd a Cillit-edet/ de hogyha megtisztítasz, spanom, akkor kifizeted/ add a Swatch-od, a Rollid vagy a Citizen-ed/ mondom legyen eszed/ mer' én nem ettem meszet/ hallgatod a szövegem, mé' nem értelmezed?/ paccs egy lángos, és máris kész a kezed/ nézd, hogy remeg/ úgyhogy ma én vezetek/ én nem fékezhetek/ tudom, hogy tré ez neked/ de most eldőlünk mind, mint az ékezetek/ szép kezeket szép lélekkel én kezelek/ te meg szépen nézd be a székletemet/ mielőtt észreveszed/ hogy azt tétre teszed/ avval saját seggedet majd kényezteted/ mint mikor a csajra rájönnek a kényes hetek/ édes, én lépek, megyek/ sok lesz, az óra ketyeg/ mint a popszakmában a playback-hegyek/ Márk a szégyen-gyerek/ akit szégyellhettek/ én meg füstölgök a dühtől, mint egy szétégett dekk/ amit szétégettek/ a fűtől ismerj egy más léptéket meg/ tudom az lep téged meg/ ahogy a tudatod már nem lepkéket kerget/ hanem step-lépéseket vágsz/ nem kérdéseket vársz/ hanem Te teszed fel már a kérdéseket/

(Refrén) Jót akarunk neked, úgyhogy csukd be a szemed/itt a pipa/cum ki gec nincs hiba/jót akarunk neked, úgyhogy csukd be a szemed/itt a pipa/hogy üssö/itt a pipa/hogy üssön

(Újonc)
Kéne már írni valami általánosat/ valami elgondolkodtatóan ál-talányosat/ mint hogy általánosba'/ vált a lánymosdó/ állandó témává, de az általányadó/ annak, aki betette a lábát, az volt, hogy törött vállal állt a Jánosba'/ alufóliába csavart eufória/ előfordul, hogy a steril tűt EU-előírás ellenére az EÜ szórja/ a maguk Dórija meg újra beszúrja/ és a mi automata-táras magnónkat túrja/ kajak autoritárius, míg az autó riaszt, ez nem rivalizálás, hanem rímelés, haver/ hangszínkereséses íveléssel, követve a szívverést/ meghallod a rádión, és rád jön rögtön a hideglelés/ egy ideiglenes agglegény/ lakás mélyén Pest lelakott szegletén/ hidd el, én csak magamat szórakoztatom/ bejön, hogy az atom sztorit proton-elektron helyett több szóra oszthatom/ én csak elragozgatok, amíg te elrágózgatol/ nem mondod, hogy csóró a szókészletem?/ rágjál kórót, attól lesz jó a székleted/ jókor észleled, hogy az újszülötted úgy züllött el/ hogy tíz héten keresztül a dísztéren diszkréten dzsóra késztettem/ nem attól lett készen, régóta kész tetem/ csak okosan a szóval, mer' a szó hatalom/ nincs rá szabadalom/ de ha szopatsz, halott vagy spanom a ravatalon/ szállodai szalonba' szállóigék helyett, szokás szerint megint csak a savat adom/ itt van Szöveges Professzor, aki profin szól sokadszor/ mer' agyszövete ötletes szóviccből olyan sokat szór/ mintha egy összetett projektorra/ csöveken keresztül egy ötezres processzor/ löketné a lökött szót/

(Refrén) Jót akarunk neked, úgyhogy csukd be a szemed/itt a pipa/cum ki gec nincs hiba/jót akarunk neked, úgyhogy csukd be a szemed/itt a pipa/hogy üssö/itt a pipa/hogy üssön

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

„Amit birtokolsz, az birtokol” – megjelent Korinna és UTAZØ legújabb dala: a Zavar

Mirtse Korinna és Balázs Mihály már harmadik közös dalukat hozzák ki Korinna és UTAZØ néven. Két versmegzenésítés után ezúttal a vadiúj Zavar dalszövege saját szerzemény, ami ráadásul egy nem mindennapi témát boncolgat.

 

A dal szövegét itt találod.


Szinte mindenkivel előfordult már élete során, hogy megmagyarázhatatlan okból rátört egy belső kényszer, ami arra ösztönözte, hogy megigazítson, helyre rakjon, kisimítson valamit. Belénk van kódolva a szimmetriára, párhuzamokra való törekvés, egyszerűen jólesik a szemnek, ha szabályosan állnak a tárgyak az asztalon, vagy ha a lábtörlő pontosan párhuzamos a küszöbbel. Az ilyen kényszerekre egyre általánosabb lett nemes egyszerűséggel rámondani, hogy „ne törődj vele, csak az OCD-m”, bele sem gondolva, hogy milyen lehet annak a bőrében lenni, aki tényleg szenved az obszesszív-kompulzív zavartól.

 

„Talán pont azért, mert ennyire elcsépelt lett az OCD kifejezés, sokan nem tudják felmérni, hogy mennyire megnehezíthet egy életet. Aki pedig ettől szenved, egyedül érzi magát, mert nem mer beszélni a helyzetéről. 


Kiskorom óta jelen vannak kényszercselekvések az életemben, és mindig próbáltam elrejteni őket. Elkezdtem fórumokon olvasgatni az OCD-vel élők tapasztalatairól, és összeszorult a szívem, hogy mennyi embert érint ez az egész, ráadásul sokkal súlyosabban, mint amennyire nálam valaha is jelen volt.


Ismeretlenek és névtelenek voltak, mégis úgy éreztem, van egy láthatatlan kapocs, ami összeköt velük. Legszívesebben mindannyiukat megöleltem volna. Úgyhogy most ez a dal az én ölelésem feléjük.”

 

– mesélt a dal központi témájáról Korinna. A producer, Balázs Mihály (UTAZØ) ezúttal a hangszerelésen kívül a zeneszerzésben is oroszlánrészt vállalt, ugyanis a páros eddigi dalaitól eltérően most a zene született meg először, és később a dalszöveg.




 

„Szeretem az olyan popdalokat, amiknek az alapja egy akusztikus gitár, vagy valami klasszikusabb hangszer, és már régóta a fejemben motoszkált, hogy szeretnék egy lendületesebb dalt írni, ami így kezdődik. Ezt egy picit modernebb köntösbe bújtattuk, és amikor Kori ráírta a dalszöveget, továbbfejlesztettük olyan zenei megoldásokkal, amik a szöveg témáját erősítik. Jó, amikor egy dal ennyire könnyen megszületik.”

 

– így emlékszik vissza a dal keletkezésére Balázs Mihály. 


Az energikus, erőteljes, pörgős zenei környezet miatt a Zavar nem kesereg a problémákon, hanem rájuk rúgja az ajtót.

 

„Amint meghallottam a zenét, azonnal beleszerettem, de még nem tudtam, miről szóljon a dal. Misi javasolta, írjak arról, ami minden nap ott van velem, mégsem beszéltem még róla soha. Pár óra múlva ott volt feketén-fehéren a Zavar szövege. Ezt már ki kellett üvöltenem magamból.”

 

Zavar a zenei megosztókon itt.

 

 

Korinna a közösségi médiában:

https://linktr.ee/mirtsekorinna

Spotify → http://bitly.ws/SMDe

Tiktok → https://bitly.ws/3ic4w

Instagram →  http://bitly.ws/SMec

UTAZØ a közösségi médiában:

Spotify → http://bitly.ws/SMDu

Instagram → http://bitly.ws/SMeJ

Tiktok → http://bitly.ws/SMWp

Facebook: https://bitly.ws/3ic4I

 

Fotó: Korinna