dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Phat: A hálózat csapdája Közr. Bankos & Dhok & Siska Finuccsi

Phat - A hálózat csapdája Közr. Bankos & Dhok & Siska Finuccsi

off off off off off
A sorok között
Előadó: Phat
Album: A sorok között
Megjelenés: 2016
Hossz: 0:00
Szövegírók: Bankos
Phat
Siska Finuccsi (Losonczi Szilveszter)
Zeneszerzők: Tibbah
Kiadó: Bloose Broavaz
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 7, összesen 2635 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A hálózat csapdája Közr. Bankos & Dhok & Siska Finuccsi

/Phat/
Addig szőttük a terveket, egész Mo-t behálóztuk
Beáldoztuk az éjszakát közben felnőtté változtunk
De jól vigyázz mert a hálózat becsapdál
Semmit nem vesz el tőled, te mégis bármit megadnál
Hogy köztünk lehess, csatlakozz csak told a fülest be
Tekerd a hangot fel és tedd az agyad üresbe
Tiszta élvezet hogy minden út hozzánk vezet
Amit nem taposot ki még a képzelet, azon leszek
Aki voltam, mikor volt még bennem egy leheletnyi lelkiismeret
De ez nálam nem játszik kisgyerek, mert még tele vagyok élettel
És érzem minden rím erejét, amit megéltem az évekkel nekem mindegyikőtök élve kell
Rá emelek, nem csak megadok, lefedjük a térképet
Velem a Bankos meg a Dhok
Kriminalis vagy a Bloose mennyire romlott
De ha feltöröd ezt a kódot, a te elméd is bomló

/Refrén 2x Siska Finuccsi/
Magyarul beszélek mégis szótár kell hogy lefordíts
Az üzenetem kódolt, morse-om hogy ne ordíts
A Bourne rejtély, de a mi rappünkhöz kispálya
Lefedi az országot a hálózat csapdája

/Bankos/
Én jövök az kerek, ti meg úgy mint a vegyszerek
Hattok rám én nem viccelek, nem kapod el a szelet
Kössetek öveket, az idő vadul vezet
Hajszálakon nevek, hidd el haver nem értelek
Mi azért vagyunk kint mert rég elhagytuk a felszínt
Viszket a tenyerem ha jön egy pacsi szin
Nagyon ver a szelep mert a KB haver king
Mindeki szerint a következő szint
Itt köszönnek a nyarak, mindegyik lefarag
Abból ami marad és szétesik a színdarab
Úgy mint a madarak, szállnak ja haver a szavak
Nem osztanak a javak, csak ki merre lát úgy szalad
Mindennap egy falat, kevesebb az javítana
A P-re haver bólogatnak ................
Rap motel villa, egy messzi galaktika
Itt úgy ropog a rím, hogy asszed ma van húszadika

/Refrén 2x Siska Finuccsi/
Magyarul beszélek mégis szótár kell hogy lefordíts
Az üzenetem kódolt, morse-om hogy ne ordíts
A Bourne rejtély, de a mi rappünkhöz kispálya
Lefedi az országot a hálózat csapdája

/Dhok/
Mint egy ....... robog a sínen, oldalán a ...........
Robogjuk az országot, bárhol ott vagyunk azonnal
Ahol van mikrofon, kancsó, lino
Ami összetart és mozgat mint pinokkiót a zsinór
Mikor a hold jelet ad be mozdulunk
A süket fülek sivatagába a szó a monszununk
Magunkkal vonszolunk az alagutakon át
Amik összekötik Győrt, Debrecent, Tbányát, Budát
Meg kelet, nyugat, észak, dél kösz még él
Egy eszme ami mindennél többet ér
Így soha nem lesz vége, mert senkit nem érdek hajt
Itt nincs kompromisszum ez egy életen át tart
Fald fel a falt vagy rockold a talajt
Hé te DJ, non stop csinálj alánk zajt
Mire kezdőthet a rajt ami a szarom rendít át
................. Krime ........ Bloose bro terminál

/Refrén 2x Siska Finuccsi/
Magyarul beszélek mégis szótár kell hogy lefordíts
Az üzenetem kódolt, morse-om hogy ne ordíts
A Bourne rejtély, de a mi rappünkhöz kispálya
Lefedi az országot a hálózat csapdája

Bankos a kriminal, szövi a hálót
PH az importőr, szövi a hálót
Dhok a romlott hazai, szövi a hálót
SF a veterán, szövi a hálót

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál