Előadó: | Aljas Kúszóbab |
---|---|
Album: | Térdelj le és szeress! |
Megjelenés: | 2003 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
S. Nagy István Lázár Csaba |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Sokszor kérdezem, hogy az apukám és az anyukám
Volt-e fiatal és jókedvű egyáltalán
Szerettek-e ökörködni, és a falra köpni
Szerettek-e verekedni és sárban feküdni
Szeretném megkérdezni, hogy
Volt-e minden felnőtt egyáltalán gyerek
Emlékszik-e milyen lehet mikor haza megyek
Miért kell ezt hülyeséget megtanulni nekem
Csak görnyedek a könyvek fölött és megfájdul a fejem
Sokszor kérdezem, a tanárbácsi és a tanárnéni
Szerettek-e egyáltalán dolgozatot írni
Szerettek-e a folyosón rohangálni
Szerettek-e a vécében rágyújtani
Szeretném megkérdezni, hogy
Volt-e minden felnőtt egyáltalán gyerek
Emlékszik-e milyen lehet mikor haza megyek
Miért kell ezt hülyeséget megtanulni nekem
Csak görnyedek a könyvek fölött és megfájdul a fejem
Sokszor kérdezem, a doktor bácsi és a doktor néni
Szerettek-e a karjukba szurit kapni
Szerettek-e péntek délután fogorvoshoz menni
Szerettek-e papást mamást játszani
Szeretném megkérdezni. hogy
Volt-e minden felnőtt egyáltalán gyerek
Emlékszik-e milyen lehet mikor haza megyek
Miért kell ezt a hülyeséget megtanulni nekem
Csak görnyedek a könyvek fölött és megfájdul a fejem
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál