Előadó: | Máté Péter |
---|---|
Album: | Éjszakák és nappalok |
Megjelenés: | 1976 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
S. Nagy István |
Máté Péter |
|
Kiadó: | Hungaroton-Pepita |
Stílus: | lírai sláger, pop |
Címkék: | Keressük! |
Hideg télben fájó ének hangja csendült,
és a tiszta földre ráborul a zsarnok hólepel.
Sötét éjben árnyak űzték el az álmot,
tétován kérlelt a félénk szó, de senki nem felelt.
De jött egy szélroham és messze fújta mind
a fojtó téli éjnek búját, bánatát,
s a tegnap súlyos árnyait.
Ó, eljött, ó, eljött a zúgó, tavaszi szél,
énekszóval köszöntse mindenki, aki él!
Igen, elmúlt, ó, elmúlt a szenvedés, a tél,
legyőzte az ének, s a zengő, tavaszi szél.
Nyílt a rózsa, jártak akkor is az utcán, (jártak az utcán)
de én nem tudhattam semmit sem,
nem éltem akkor még. (nem éltem akkor még, á-á-á)
Mennyi ember várta sorsát sokszor árván, (sokszor árván)
tétován kérlelt a félénk szó, de nem felelt az ég.
De jött egy szélroham és messze fújta mind
a fojtó téli éjnek búját, bánatát,
s a tegnap súlyos árnyait.
Ó, eljött, ó, eljött a zúgó, tavaszi szél,
énekszóval köszöntse mindenki, aki él!
Igen, elmúlt, ó, elmúlt a szenvedés, a tél,
legyőzte az ének, s a zengő, tavaszi szél.
Ó, eljött, ó, eljött a zúgó, tavaszi szél,
énekszóval köszöntse mindenki, aki él!
Igen, elmúlt, ó, elmúlt a szenvedés, a tél,
legyőzte az ének, s a zengő, tavaszi szél.
(á-á) s a zengő, tavaszi szél,
(á-á) s a zengő, tavaszi szél,
(á-á) s a zengő, tavaszi szél.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál