Előadó: | Tompos Kátya |
---|---|
Album: | Keresztül Európán |
Megjelenés: | 2013 |
Hossz: | 4:13 |
Szövegírók: |
Kiss Ottó |
Hrutka Róbert Szemenyei János Tompos Kátya |
|
Kiadó: | Tom-Tom Records |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Az én kutyám
durva látvány,
van vagy másfél
virágállvány.
Agya apró,
szeme veres,
simogatni
nem érdemes.
Mindent jelöl
körbe-körbe,
udvarunk egy
szinuszgörbe.
Ömlik a nyál
orrán, száján,
csúnyább, mint a
vírusjárvány.
Ezért aztán
mindig búsul,
nem vidul fel,
csak ha hús sül.
És ha bús, a
füle bőre
előreáll,
nem lát tőle.
De amúgy meg
roppant bátor,
morog ki az
odújából.
Ha szomszéd jön
vagy ha posta,
jár a farka,
mint a rosta.
Ha macskát lát,
nem cicózik,
kergeti a
békás tóig.
Ott megáll és
körbetekint,
nem érti, hogy
hogy lehet itt.
Egyébként meg:
hol a macska?
– Az is lehet:
otthon hagyta.
Akkor megint
szaladni kezd,
hazáig egy
nyílegyenest.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál