dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Fonó zenekar: „Kiknek bor lelkök”... (bodrogközi borivó nóták)

Fonó zenekar - „Kiknek bor lelkök”... (bodrogközi borivó nóták)

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Fonó zenekar
Album: Keressük!
Szövegírók: Tradícionális
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 9, összesen 3062 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

„Kiknek bor lelkök”... (bodrogközi borivó nóták)

Elszaladt a gulya, csörögnek a csatrangok
Káromkodnak a jó futó bojtárok
Számadójok bort iszik a csárdába'
Szegény bojtár térdig mén a nagy sárba'

Bort iszom én, kisangyalom, nem vizet
Mer' ez a víz nem ad nékem jó kedvet
Ne haragudj, kisangyalom, ha látod
Hogy énnékem ez a jó bor megártott
Ne haragudj, kisangyalom, ha látod
Hogy énnékem ez a jó bor megártott

-----

A géresi borospince jaj, de ritka a teteje
A géresi borospince jaj, de ritkán van befedve
Jaj, de jó bor terem benne a babámmal iszok benne
Jaj, de jó bor terem benne a babámmal iszok benne

Ittas vagyok, boros vagyok, aj, de hogy kell hazamennem
Ittas vagyok, boros vagyok, aj, de hogy kell hazamennem
Van egy babám, aki szeret, bizonyosan hazavezet
Van egy babám, aki szeret, bizonyosan hazavezet

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

„Elkezdtem női hangon énekelni, miközben a csirkeólat permeteztem”

Anyukája elhagyta, börtönben nevelkedett, később dolgozott csirkefarmon, bútorboltban és építkezésen, de árult street food-ot is. Majd jelentkezett a Pilipinas Got Talent-be, amit magasan megnyert Céline Dion és Andrea Bocelli közös dalával, a ’The Prayer’-rel. A közönséget és a zsűrit is lenyűgözte, hogy a dalt egyedül adta elő, két hangon, tökéletesen. Marcelito Pomoy hamarosan a magyar közönség előtt lép fel olyan világslágerekkel, mint a Titanic filmből ismert My heart will go on, a Beauty and the Beast, a The Prayer vagy a Time to say good by.

 

Május 24-én Budapesten, a Tüskecsarnokban látható Ultimate Show sztárvendégeként hallhatjuk Marcelito Pomoyt, egy Fülöp-szigeteki énekest, aki a mélyszegénységből küzdötte fel magát a rivaldafénybe, szerénységével és egyedi énektudásával elvarázsolva a szakmát és a közönséget egyaránt. Ma már milliós követőbázissal rendelkezik, Andrea Bocelli zenei producere vette a szárnyai alá a következő albumainak elkészítését és hazai vonatkozás, hogy egy magyar üzletember menedzseli Marcelito Pomoy karrierjét. Nemrég ez ügyben járt Magyarországon és mesélt életéről.

 

„Amikor kétéves voltam, apámat hamis vádak alapján letartóztatták gyújtogatásért, anyám pedig elhagyott minket” – kezdte élettörténetét Marcelito. 





„Felügyelet nélkül maradtunk, és a börtönben kötöttünk ki apámmal, ahol a többi rabbal megosztott ételből éltünk. Amikor azonban apám megbetegedett, egy helyi rendőr fogadott be minket az otthonába.” Miután megtudta apja bebörtönzésének valós okát, a felkutatására indult, sikertelenül. Közben különböző munkákat vállalt a túlélés érdekében, dolgozott bádogosként, tekepályán, és az utcán árult egy helyi ételspecialitást, a balutot. „16 éves voltam és balutot árultam, amikor egy törzsvásárló felismert, és mesélt a családomról. Elvittek az apámhoz, és nagyon izgatott voltam, hogy újra láthatom. Apám sírt, amikor találkoztunk” – mesélte Pomoy. Mostohaanyjával azonban nem jöttek ki egymással, így Marcelito  - egy illegális toborzó segítségével  - Manilába költözött. „Üres pálinkásüvegeket mostam, de dolgoztam bútorboltban, baromfi- és sertésfarmokon, valamint építkezéseken. A baromfifarmon kezdtem el női hangon énekelni. Énekeltem, miközben a csirkeólat permeteztem” – emlékezett vissza, a ma már világsztár énekes.

Énekes karrierjéről elmondta: „Elindultam egy tehetségkutatón, de ott nem jártam sikerrel, viszont nem adtam fel és az Pilipinas Got Talent második évadát sikerült megnyernem” – idézte fel az eseményeket.  „Céline Dion és Andrea Bocelli által híressé tett ’The Prayer’-t adtam elő, és a közönség és mindhárom zsűritag állva tapsolt. Ez volt az első alkalom az életemben, hogy az összes családtagomat együtt és teljesnek láttam.”

2018 szeptemberében a Wish 107.5 rádióállomáson lépett fel, erre figyelt fel Ellen DeGeneres, a híres amerikai műsorvezető, aki meghívta a TheEllenShow-ba és ezzel kapott immár nemzetközi figyelmet. Később az America's Got Talent The Champions versenyében is részt vett, ahol végül az előkelő, negyedik helyig énekelte magát.

Ekkor a Covid egy időre megtörte a lendületét, azonban a világjárvány után rendszeresen fellépett a világ minden táján, Amerikától Ázsiáig és a Közel-Keletig. „2023-ban megkeresett a BRICS Entertainment menedzsment- és booking cég, amellyel teljes körű menedzsment szerződést kötöttem. Horváth Roland, a cég tulajdonosa hatalmas potenciált lát a tehetségemben, és már dolgozott együtt Andrea Bocellivel néhány projektben, így sikerült három albumra szóló szerződést kötnöm Pierpaolo Guerrinivel, Bocelli producerével. Az első album 2024-ben jelenik meg.”

 

Hamarosan tehát hazai színpadon lép fel Marcelito Pomoy, az Ultimate Show keretében. A látványos előadás alaphangulatát a magyar néptánc hagyományainak őserejét akrobatikus elemekkel vegyítő Urban Verbunk adja meg. A csapat az általuk képviselt progresszív, a világon egyedülálló, tánctechnikai bravúrokkal bővelkedő néptánc-stílust elegyíti egy mozgalmas és látványos színpadképpel. Az előadás vendége lesz Petar Markoski hegedűművész, aki generációkon átívelő klasszikus, pop és rock feldolgozásaival lopta be magát a közönség szívébe, legyen szó Frank Sinatra, Elvis Presley vagy Ed Sheeran dalairól. Szintén az est vendége lesz Elina Nechayeva operaénekesnő, aki Észtországot képviselte a Lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon.

 

Jegyek és további információk a www.koncertpromo.hu oldalon érhetők el.