dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Kretén Színház: Táncdalfesztivál

Kretén Színház - Táncdalfesztivál

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Kretén Színház
Album: Keressük!
Szövegírók: Csík Csaba
Zeneszerzők: Juhász Ottó
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 2722 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Táncdalfesztivál

Szpíker: Kedves nézőink, elérkezett a várva várt este, a Kisebbségi Táncdalfesztivál döntője! Legnagyobb sajnálatunkra az utolsó percben derült ki, hogy egy csapat nem mutathatja be produkcióját. Így Önök ma nem fogják hallani a zombai Újfasiszta Gyermekszínház előadásában a „Napocska, napocska, a kurva anyád!” című dalt. Fenti együttest a zsüri azért diszkvalifikálta, mert kiirtották a Svábeszdekli zenekart. Most tehát fogadják szeretettel a grönlandi magyar kolónia kórusát. Ők „A cica, a kutya” című dalt adják elő.

Grönlandiak: A cica, a kutya.

Szpíker: Nagyon köszönjük a grönlandi magyar kolóniának. Most pedig a Vaskeresztesi Németajkú Daloló Vitakör következik. Számuk címe: „Araszolós vitázós”.

Pár: Ja, ja, ja, ja. Ja, ja, ja, ja.
Hím: Nein, nein, nein, nein!
Pár: Ja, ja, ja, ja.
Hím: Nein, nein!
Pár: Ja, ja.

Hím lepofozza őket.

Pár: Nein? Nein.
Mind: Nein, nein, nein, nein. Nein, nein, nein, nein.

Szpíker: Köszönjük a Németajkú Daloló Vitakör hangulatos műsorszámát. Tyű! Következnek a büntetlen előéletű ukrán bevándorlók.

Öt másodperc eltelik. Dörgő taps.

Szpíker: Köszönjük szépen. A büntetlen előéletű ukrán bevándorlók után egy ücsörgős következik. Előadják a bátaszéki parasztimitátorok.

Ücsörgős, melyben két álparaszt ücsörög, majd azt kiáltja, „Hej!” Dörgő taps.

Szpíker: Ezt is köszönjük. Befejezésül fogadják szeretettel a nyúlba hamuzó embert. Dalának címe: Répaparipa.

Nyuhember: Répaparipa. Répaparipa. Répapari répapari répaparipa. Répapa… ré…

Szpíker: A kisebbségi táncdalfesztivál mai döntöje véget ért. Köszönjük figyelmüket. Adásunk szünetében a közönség kedves tagjai táncosnőinkkel répázhatnak a büfében.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.

 

KFT-dalszövegek itt.


Hallgasd végig az albumot itt.

 

A korongról a "Te vagy az, aki kell" című felvételt már korábban megismerhettük. A slágergyanús trackhez Lantos P. István fotóművész képeiből készült videóklip. Most pedig a "Valahogy nem az én napom" című újdonsághoz debütált egy geometriai alakzatokban és különböző vizuális elemekben gazdag lyric videó. A fülbemászó dalban közreműködik Háry Péter (szintetizátor), Pribojszki Mátyás (szájharmonika) és Szász Ágnes (ének) is.



 

A KFT a nyolcvanas évek legendás újhullámos együttese, a hazai elektronikus zene úttörője. A nevükhöz olyan megoldások fűződnek, amelyek évtizedekre meghatározták az elektronikus hangzást a magyar zenei életben.

 

A csapat június 20-án izgalmas koncertre készül: együtt lépnek fel a Pál Utcai Fiúk nevű zenekarral a Budapest Parkban. A véletlen úgy hozta, hogy eddig fesztiválokon is szinte alig találkoztak, most azonban közös blokkok is lesznek a műsorban. A KFT-vel ezen az estén fellép Gábor Andor UFO, Lengyelfi Eszter és a Vintage Dolls énekes trió is.





Fotók: KFT