Ajándékot kapott egyszer Nagyanyám
Megszületett neki az Édesapám
Úgy nevelte szegényt, hogy legyen mindig szerény
Becsületes, büszke dolog két kezén.
Én voltam a szívén az egyik kis virág
Így lett kerek nekünk ez a szép világ
Megesett, hogy néha egy kicsit elmaradt
Jó Anyám míg dorgálta Ő nótára fakadt
Elszálltak az évek ősz lett az Apám
Átélte az élet sok sok viharát
Győzve nem legyőzve úgy ahogyan élt
Mosolyogva, békén, csendben megpihenni tért
Győzve nem legyőzve úgy ahogyan élt
Mosolyogva, békén, csendben megpihenni tért
Ha Én azt most ki is tudnám mondani
A szívemben úgy fáj nagyon valami
Édesapám Én a fejfádra le hajlok
Szavak helyett, könnyel köszönetet mondok.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál