Sápadtan a szürkületben eltévedve
Néhány csepp vérrel kiállok az erkélyedre.
Lefelé nézve csak a múltat látom,
A régi rossz emlékeket ma már simán megrágom.
Az elhervadt virágom újra a kezemben tartom,
És amit egykor tettem, nem kell eltakarnom.
Alattomos gyarlóságom beleröhög a szemedbe,
1-2 vallomásom után a pofádat szeged le.
Eszedbe jutnak majd a véres nyelű kések,
Miket akkor szúrsz a hátamba, mikor előre nézek.
Csodálod kezed munkáját, én közben szenvedek,
Ez még nekem is fáj, pedig sosem voltam szentgyerek...
Pedig sosem voltam szentgyerek...
Minden, ami rossz... az most lopózik mellém,
Átlövöd a szívem...Nem kell a golyóálló mellény.
Rohadó lelkem sikít... Neked köszönöm...
Te vagy a vétkes... Átlöktél a küszöbön.
Nem a jéghideg a zsánerem...megfagyok a vérben,
Lelkem sötétben alszik, csak a testem van ébren.
Menedék nincs, itt a szabadság a lételem,
Boldogságra váltok, a rosszat majd meglékelem.
Ha beköszönt a ragyogás, a fény téged elpusztít,
Semmis létezésed engem a mosolyra buzdít.
Bár kétséges a helyzet; minden kilátástalan,
Érzésemen taposol, így a boldogságom tárgytalan.
A megváltás még hátra van, folytatom a haldoklást,
A kaszák összezörrenésén kívül nem hallok mást.
Félelmetes zaj, mi a torkomat átvágja,
Leszek önmagamnak..védtelen árvája...
Védtelen árvája...
Minden, ami rossz... az most lopózik mellém,
Átlövöd a szívem...Nem kell a golyóálló mellény.
Rohadó lelkem sikít... Neked köszönöm...
Te vagy a vétkes... Átlöktél a küszöbön.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál