dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
bEne: Álom (Költő vagy ember) km. tom

bEne - Álom (Költő vagy ember) km. tom

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: bEne
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 6, összesen 7329 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Álom (Költő vagy ember) km. tom

Megint itt vagyok már fél éve nem bírok magammal,
Újra itt vagyok ugyan azzal a régi színdarabbal,
Fel lettem zaklatva ő is jól tudja hogy miért,
Kis dolog miatt is, igen ennyiért.
Régen más voltam és kiálltam mindenkiért,
Mára már jobban hajtok a semmiért,
Tőlem valamit, hogy ki kért, engem nem érdekelt,
Nem voltam önző, mert mit másnak kell én értem el,
Mára összetörtem, igen nehezen viselem,
Tudom remélem, hogy ő még onnan int nekem,
Ha meg mégsem, azt én el nem hiszem,
Mert nem hinném, hogy ennyire én őt félre ismertem,
Régen tiszteltem, ma is tisztelem,
Pedig nem értem, hisz ő cseszett ki velem,
Még talán mindig ez a szerelem?
Mindenki nagyra tartja, de ettől én csak szenvedek,
Mást minek keressek? Azért, hogy feledjek?
Mert idővel amik szépek úgy is elvesznek,
Ekkor bezzeg mit mondanak, hogy mit tegyek?
Felejtsem el és emelt fővel elmenjek...
Kurva anyátok, hogy mit ki nem találtok,
Én voltam csak ott, mikor kibaszott a családod,
Amikor, a helyemben voltál
Te sem cselekedtél pedig mindent kimondtál.

(Ref. tom):
Emlékezz arra amit együtt megtettünk,
Emlékezz mit már elfeledtünk,
Álom volt vagy ez volt a valóság?
Most már látom, ez az egész egy csalódás.

Újjá kelek reggel, könnyek tisztítják lelkemet,
Lemossák szemeim, már amit le lehet
De van amit nem lehet, egy kicsit homályos
Még nem látok tisztán, van még mi sóvárog
Bennem, mert tudom mit tettem
Emlékszem a múltra amit érzek a jelenben,
Tennem kéne de ugyan mit tehetnék,
Bármit nézek nem más csak egy szürkeség,
Viszont fél éve, mikor nézek egy képet,
Akkor van az, hogy valami pozitívat érzek,
Emlékek, amik igazán szépek,
Ez a kép meg az elmúlt szép éltet,
Érted, csak is te érted,
Érzem azt, hogy a haláltól félek,
Amúgy nem érdekelne, leülnék vele sakkozni,
Hogy egyszer valaki játszon már az ő életével,
Érted, ezt más nem csak te érted,
Te ismersz annyira, hogy tudd mik a rejtélyek
A soraim között, ami bele költözött,
Ami fél éve huszonynolcadikán felköszönt,
Jesszusom az utóbbi fél évben
Mennyit balhéztunk hiába, kérem,
Pedig szerettél, kitartottál végig mellettem,
Nem értem, de el kell, hogy higyjem.

(Ref. tom):
Emlékezz arra amit együtt megtettünk,
Emlékezz mit már elfeledtünk,
Álom volt vagy ez volt a valóság?
Most már látom, ez az egész egy csalódás.

Köszönöm neked, hisz teljesült egy álmom,
Miről nem hittem volna, hogy megcsinálom,
Kettőnk közt mekkora akadály volt a távolság,
De bevállaltuk, akartuk, legyőztük, tátott száj,
Több száz kilométer mégis arcod érintettem
Kézzel, a boldogságtól a széllel
Szálltam feléd, de egyszer felébredtem:
"Ezt most álmodtam vagy tényleg megélhettem?"
Gyere kövess egy másik dimenzióba,
Oda, ahol nem ketyeg, nem telik az óra,
Egymásé lehetnénk, közel egymáshoz,
Távol a gondoktól meg az egyháztól,
Istentől, vajon, mi jön innentől?
Mondd el nekem, hogy mit érzel itt bentről,
A nap keleten kel fel, te is keletre...
Rajtad keresztül jut a sugár a szemembe,
Nincs minden rendben, bennem nincs vége,
Kit szerettél meg bennem régen?
A szó kinek szólt, minek, ha mégsem?
Tényleg úgy volt vagy én értettem félre?
Térdre kényszerít az álmom,
Elveszett, de remélem megtalálom
Újra veled, mint régen kéz a kézben,
Mit látsz az egészben?
Fontosabb az egésznél a rész az egészben,
Ha nincsenek cseppek pocsolya se lesz ez évben,
Két énem; mindent, mit a szívemmel érzek
A testemmel mégsem,
Anno mondtad, hogy szeretsz a szemembe,
Melyik énemet zárnád a szívedbe?
Lelkemnek szólna vagy a testemnek;
A költőnek vagy az embernek?

(Ref. tom):
Emlékezz arra amit együtt megtettünk,
Emlékezz mit már elfeledtünk,
Álom volt vagy ez volt a valóság?
Most már látom, ez az egész egy csalódás.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál