rap1
nekem az élettel túl sok a bajom
vajon most milyen országban köt ki a hajóm
új mederbe keveredtem, Veled minden elfeledtem
de mostmár csak felhő van felettem
és nem látom az alagút végét, hiába rohanok
de a legkisebb akadályokon úgyis fent akadok
a nyugalom az mindig a múlt felé mutat
és a lélek is néma, hogyha rossz felé kutat
a szemem régóta csukva, de én mégis látlak
bármerre járj, hidd el, úgyis megtalállak
egy pár nap és a mának elfelejtjük a bajait
a holnap zenéje elnyomja a város zajait
van egy kis kaja itt, gyere még egy kicsit maradj
tudom, hogy sz*r a napirend, de nehogy már fent akadj
hisz nyugalom van, és csak csend, meg se rezdülök
de ha Te lelépsz, akkor én is egy kicsit eltűnök
rap2
vajon létezik e világ, ahol béke van
ahol a meséknek nem szomorú vége van
ahol az örömünk nem rövíd, mint 1 pillanat
és a boldogság ránk talál az ég alatt
ahol valósággá válhat néha az alom
ahol a tetteimet meg soha nem bánom
ahol nem szabhat határt a képzelet
ahol a sorsod irányítja a végzeted
ahol a szomorúság végleg véget ér
ahol megbocsájtanak minden vétkedér'
ha kicsit eltűnök, a lelkem megpihen
és az emlékeimet is magmmal viszem
vajon mellettem leszel e ebben a világban
ahonnan minden hibámat kizártam
ahol megigérem, hogy többet nem tévedek
hiszen semmit nem ér ha Nélküled ébredek
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál