Előadó: | 30Y |
---|---|
Album: | Szentimentálé |
Megjelenés: | 2012 |
Hossz: | 5:05 |
Szövegírók: |
Gradvolt Endre Varga Ádám Beck Zoltán Beck László Sárközy Zoltán |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Drum & Monkey Records |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
jobb lett volna nem megtalálni
vagy megtalálni de otthagyni fel se venni
én nem akarok többet kagylóból láncot
nekem már ne legyen múltam semmi
vannak családi képek amiken
apám emeli boldogan magasba a fiát
mi tényleg ezek voltunk
mi tényleg ezek voltunk
persze ne vedd komolyan az apám nem verte
az anyámat az meg nem mondta neki
hogy elhagylak mostmár és átköltözött
a szomszéd szobába apám meg dzseki
után kapott és az előszobából
még a hát fölött olyat mondott neki
az anyám meg rácsapta az ajtót és apám
megint mondta mostmár hangosabban geci és
ezt visszhangozták a lépcsőházban
a lemállott szétázott mocskos falak
az apám mocskos ő inkább felhő
az anyám meg az ott mögötte a nap
és ezt visszhangozták a lépcsőházban
a lemállott szétázott mocskos falak
az apám mocskos ő inkább felhő
az anyám meg az ott mögötte a nap
az anyám meg az ott mögötte a nap
az anyám meg az ott
apám vasalt főzött mosott is rendesen
hogy ne legyen szégyen vagy az iskolában
valahogy abba bízott, hogy ha ugyanolyan a fia
mint a többi akkor majd nem rúgnak a fiába
hogy észre se veszik ahogy az ebédlőben
a fémtálcát fogja és az megakad
a tálalóasztal kiálló fokában
és a sor majd miatta beragad
figyelj én tényleg nem akarattal
ás vagy vagy bés vagy azt mondta neki
és hogy de nehéz az iskolatáska
úgyhogy cipeld helyettem hazáig geci
figyelj én tényleg nem akarattal
ás vagy vagy bés vagy azt mondta neki
és hogy de nehéz az iskolatáska
úgyhogy cipeld helyettem hazáig geci
úgyhogy cipeld helyettem hazáig geci
úgyhogy cipeld
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál