Pofánkról nem sül le a
bőr, mert plafont pingál
a pinaszőr. Pinaszőr penzli.
A hamisítatlan hasalatti
háromszög plafon-pátoszunk
merész mérnökeként merül
a mindenbe, és maradandót
mázol. Merészen muszáj
megnézni a meztelenséget.
A meztelenség időtartama
ez esetben taktikai okokból
lerövidül, mivel a pinaszőr
penzli pátoszian precizen
pingál.
Minden férfi növesztgeti a
szolid szerszámát, a
pinaszőr penzli egy kis
lebundázással hajlandó
akár megkétszerezni is e
rövid arányokat.
A pinaszőrpenzli
pelikánként pattog, a
szőrös faszokat sok
esetben pedig gatya
takarja.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál