Előadó: | Tajtiboy |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Hatvani Emese |
Pásztor László |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Nem kell célfotó, nem kell célszalag,
Hozzád érek én, néhány perc alatt,
Nem kell célfotó, nincs sok versenyem
Nincs más induló, biztos megnyerem.
Az utca túlsó oldalán egy lány szeret,
És gyakran int az ablakából,
És félig azt mutatja, nálunk nem lehet,
Akkor majd találkozunk máshól,
Nem kell célfotó, nem kell célszalag,
Hozzád érek én, néhány perc alatt,
Nem kell célfotó, nincs sok versenyem
Nincs más induló, biztos megnyerem.
Ha mégis rájövök, hogy nincs ellenfelem,
A céltól ő sem lakik távol.
Ki volt az első én már nem is emlékszem,
Találok mást a szomszéd házból
Nem kell célfotó, nem kell célszalag,
Hozzád érek én, néhány perc alatt,
Nem kell célfotó, nincs sok versenyem
Nincs más induló, biztos megnyerem.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál