Hőmérők a költők.
Divatunk az agyunk.
Ikarosz, Che, Orfeusz.
A régmúlt divatcikkei, emlékei nem eszményképek e fényképek.
Akkora mértékben már, mint ezredvégünk költői.
Életklímánk hőmérői.
Mi az?
Piros, mert véres a születő költő.
Barna, mert szaros a túl korán felnövő költő.
Sárga, mert irigy a sok okosságra fiatalságában a költő.
Ezüst, mert serlegként emeli fel saját magát ő,
kiméletlen emberharcos az elszánt költő.
Először fekete, majd fehér.
Először szurokba, majd tollba bedobva, mint egy igazi westernbe.
Ezt csinálják a felbőszült emberek, a meg nem válthatók.
Igazságaink igaz harcosai, érzéktelenségünk bankrablói
az örökkévalóság költői.
Kihűlt szívünk hőmérői, életutunk eltérült repülői.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál