Előadó: | Crystal |
---|---|
Album: | Fújja el a szél |
Megjelenés: | 2002 |
Hossz: | 3:53 |
Szövegírók: |
Miklós Tibor |
Kasza Tibor |
|
Kiadó: | Sony Music Entertainment Magyarország Kft. |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Az éj leszáll és ránk teríti súlyos, hűvös szárnyát
A fák a szélben összebújnak, álmuk ôk is várják
Mint eltévedt gyermek, kit rémít az éj
Várom azt, hogy végre hozzám érj
Gyere altass el, gyere altass el
Hagyd, hogy érezzem, hogy óvsz
Ha egy szót sem szólsz, ha csak rám gondolsz
Nekem már az is jó, gyere bújj hozzám és
Altass el, gyere altass el
Hagyd, hogy érezzem, hogy óvsz
Ha egy szót sem szólsz, ha csak rám gondolsz
Nekem már az is jó, gyere altass el
Ne mozdulj, túl korán van várni még a hajnalt
A végtelen megnyílt elôttünk, és én csak téged látlak
Mint eltévedt gyermek, kit rémít az éj
Várom azt, hogy végre hozzám érj
Refrén 3-szor
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál