dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Akkezdet Phiai: Van gond

Akkezdet Phiai - Van gond

off off off off off
Akkezdet
Előadó: Akkezdet Phiai
Album: Akkezdet
Megjelenés: 2003
Hossz: 4:14
Szövegírók: Süveg Márk (Saiid)
Závada Péter (Újonc)
Süveg Márk
Závada Péter
Zeneszerzők: Süveg Márk (Saiid)
Kiadó: szerzői kiadás
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'Van gond' dalszöveg ?
A szövegben az előadó reflektál a társadalom és az élet problémáira, beleértve a politikai korruptságot, a pénzügyi nehézségeket és a személyes küzdelmeket. Kritikát fogalmaz meg a kormányzat és a pénzügyi rendszer irányában, miközben az önkifejezést és az egyéni szabadságot hirdeti. A szöveg kidomborítja a városi élet nehézségeit, a szegénységet és a társadalmi igazságtalanságokat. Az előadó arra bátorít, hogy legyünk öntudatosak, és ne féljünk szembenézni a világ realitásaival. Végül a szövegben az előadó fájdalmát és frusztrációját érzékelteti a jelenlegi helyzet miatt.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 8, összesen 58594 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Van gond

Mit csinálsz akkor, hogyha meglátsz először kinn a kibebaszott színpadon?
haver a címlapon azt hallottam neked inkább kínpadon ott nyomom kinn a padon otthonom beton vadon
monoton vakon száguldó vonatvagon
a Nyugati és a telikerált Oktogon magas fokon nem fogon, mint a Mentadent pont, mint a Pentagon
az alagsori liftbe, mit keres az a kibaszott Delta bent?
ugyanez a Csurka, meg a parlament
próbálj meg independentnek lenni idebent
mi a gond? én itt lakom támasszatok alá, mint az oszlopok a tümpanont itt a telód el-Westel, nem Pannon
lépj túl az öntudaton el kell az önvédelem mer': kattan itt a Canon
vagy a Konika az ikonokon na meg a kokainon mert a kínaiak megdőltek a cogniac-on most vigyáznak a vonalaikra jó lenne, hogyha volna halikra a Paliknak ahogy kikapar a Dakar Rally-n rabló balin, füstölt lazac mikor a kamera takar mondjon, aki amit akar, zavar ez a kavar és kurvára nem frankó
hogy az utolsó tetves bankó is rámegy a bankból mer' épül a miniszteri ingatlan, nyughatatlan szépül hogy mér' vagyok brenkó?vigye el a kankó vagy a Dawn-kór az összes oltovári, unfrankó
tipikus polip-típus
korrupt politikust...kuss


Hát szóval van gond, higgyék el van gond...éhen döglünk az biztos...a gyerekből végül fejes lesz...miből tellik akkora szép villára?...minden kapu(t) mellett van egy kis kapu(t)...


Megint az A, mellette két ponttal I kint meg az SD
magány-hangzó mindig sok van, úgyhogy most BDPST
széptestvér szétessé' ha vágod, hogy szétfeszít minket ez a city
egy-két tagot széttépné' ezt a szagot ki kérte? mint a szar a kalapban a legalján csak salak van
megbújik a lehúzás, mint Geenie a palackban vagy testvér, mást kerestél az itt lefestett szavakban?
a torkomban hang-tank van a festék ott van magadban
szépen sorba szedett pontokban
mint a betegségek Bangkokban
itt minden simlis, mint a bankszakma
hogyha bebuksz, akkor kp az asztalra kop-kop-kop nyolc bankó
nyolc bankó kop-kop-kop eldobva két nagy dzsó
zsernyák nem hangot lop
rosszat sejtet, mint egy tetovált pentagram
minden mocskos, a legtisztább patakban is punk szag van és gondoskodnak, hogy a mi szánkon lakat van
alattam az otthonból egy sziget lesz, lakatlan
ha fent egy-két dagadt kan bekattan a kokótól, az egótól mondja: tegnap volt csak, hogy a legómat leraktam itt mifelénk gazdát cserélnek a nagy pénzek mindegy, ki,
de benéz, behúz, vagy bebótol és szegények
nem tudják, mit tesznek, de tudják, mit tennének és ne gondold, ne kérlek hogy ebben túl sok az okosság a fals tudást kifossák aztán mind hátat fordít neked, mint a sózsák hazug Kaiser Sosa-k gépek, T2-esek, fegyverek és rózsák betépnek, vigyél le a paradicsomba engem is kérlek ahol a fű zöld, és a lányok meg szépek
ahol a fű zöld, és a lányok szépek...de tényleg


REfrén

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál