Előadó: | Oláh Ibolya |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Kern András Presser Gábor |
Presser Gábor |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Amióta elmúlt a nyár,
már nem vagy több, mint egy gondolat.
De azért a szívem, babám,
úgy kétnaponta beleszakad.
Nekem mindegy, merre jársz,
merre vitt el az a vonat.
De azért a szívem, babám,
úgy kétnaponta beleszakad.
De ha bajban vagy,
vagy csak egy jó hülye napod van,
tudod a számom:
nulla-hat… hét-négy... mindegy…
Neked úgyis megvan...
Amióta ősz lett a nyár,
csak ténfergek a fák alatt,
s csak fütyörészem összevissza
a jó szomorú dalaimat.
Amióta ősz lett a nyár,
olyan sanzonos minden gondolat,
az egész világ moziba ment,
én meg maradtam magam alatt.
De ha bajban vagy,
vagy csak egy jó hülye napod van,
tudod a számom:
nulla-hat… négy… három...
De neked úgyis megvan,
vagy tudod fejből.
Amióta elszakadtál...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál