Előadó: | Szandi |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Békeffi István Nóti Károly Békeffi István |
Szlatinay Sándor |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | feldolgozás [+] |
Refr:
Kislány kezeket fel!Most egy kis szerelem kell.
Mit játszik az én szívemmel?
Ebből happy and lesz.Mert lágyan dalol a dzsessz
És hozzásímul szívemhez.
Szerelmi téren kérem ez remek
Divatba hozták ezt a gengszterek.
Azt mondom:kislány kezeket fel!
Most egy kis szerelem kell!
Mit játszik az én szívemmel?
Nálam a szöveg,hogyha meredek
Célba nem talál,és hiába vár,velem rosszul jár.
Én azt szeretem,ha a szerelem mint villámcsapás
Lesújt rám és érzem végem már.
Refr:
Kislány kezeket fel..
Nálunk a tanár nem kisfiú már szerelem órát tart
Befűz minden csajt.Ma pont énrám hajt.
Én azt akarom,hogy a lovagom hozzám hű legyen
Akkor kitűnő lesz a feleletem!
Refr:
Kislány kezeket fel..
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál