Előadó: | Szandi |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Fenyő Miklós |
Fenyő Miklós |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Pop |
Címkék: | Keressük! |
Egyszer volt Budapesten, mondjuk úgy azelőtt.
Egy hópelyhes esten a házunk előtt.
Vártam ott lenn a téren, egy hosszú téli nap után
S jött is elébem az én nagypapám.
Refrén:
Egy nápolyi, pár szem cukor
Lapult zsebében egész úton.
Egy nápolyi, pár szem cukor
Enyém volt minden, tudom, tudom.
Már csak egy alvás volt hátra
A várva várt nap előtt,
S a csendes éjszakára ő újra eljő.
Refrén:
Egy nápolyi, pár szem cukor
Lapult zsebében egész úton.
Egy nápolyi, pár szem cukor
S mért volt kiskabátban ma már tudom.
Reggel, ha gyűrött a párnám
Tudom,mit álmodom.
De már hiába várnám, hát hozzá futok.
Refrén:
Egy nápolyi, s pár szem cukor
Szétolvadt kezemben már fél úton.
Egy nápolyi, pár szem cukor
Mért hull a könnyem, nem is tudom.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál