Előadó: | Szandi |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Valla Attila |
Bogdán Csaba |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Volt egyszer nagyon rég
Volt egy világ, voltak csodák,
Látom a mesét még,
Most is hiszem, gyermek szívem
Neked is fáj, fáj, hogy nem igaz már
Más a Föld, hol a határ?
Álmunk nem igaz már, összetört,
Jeges, hideg, vérzik a Föld
Refr: Miért oly vad a világ?
Ha szeretet él a szívek mélyén
Miért oly vad a világ?
Ha ragyog a fény a lelkek mélyén
Békét szeretnénk,
Sok ez a tánc a penge élén,
Fáj majd a végén,
Én másképp szeretném
Együtt lehetnénk,
Gyönyörű fény minden ember
M\'ért szól a fegyver?
M\'ért fél az ember?
Bánat és irígység,
Könnyes szemek, árva szívek,
Hol van a szelídség,
Hunyd le a szemed, add a kezed
Neked is fáj, fáj, hogy idegen már,
Más a Föld, ki a hibás?
M\'ért nincs szabadulás?
Elgyötört sebes a Föld!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál