Néha furcsa hangulatban
Az utcát járom egymagamban,
Nincsen semmihez se kedvem,
De érzem azt, hogy nincs ez rendben így.
Refrén:
Bár tudnám hova, de hova – de hova – de hova megyek
hova, de hova – de hova – de hova megyek
hova, de hova – de hova – de hova megyek
Megállok egy utcasarkon
Merre tovább, melyik úton.
Elindulok, párat lépek
Vaó, erre most miért menjek én?!
Refrén:
Bár tudnám hova, de hova – de hova – de hova megyek
hova, de hova – de hova – de hova megyek
hova, de hova – de hova – de hova megyek
Lámpavasnak támaszkodva,
Az embereket nézem sorra.
Fáradt arccal mind sietnek,
Találgatom, merre mennek ők!
Refrén:
Bár tudnám hova, de hova – de hova – de hova jutok
hova, de hova – de hova – de hova jutok
hova, de hova – de hova – de hova jutok
Vannak, akik végigmérnek,
"Szép kis alak" – így beszélnek.
A fejükre is állhatnának,
Érdekelni nem tudnának ők!
Refrén:
Bár tudnám hova, de hova – de hova – de hova jutok
hova, de hova – de hova – de hova jutok
hova, de hova – de hova – de hova jutok
Mint sűrű köd, ha gyorsan felszáll,
Eszembe jut, hátha vársz rám.
Látod, már nem tétovázok,
Megyek hozzád, meg nem állok én.
Refrén:
És most már tudom – már tudom – már tudom, hogy hova megyek
tudom – már tudom – már tudom, hogy veled leszek
tudom – már tudom – már tudom, hogy veled leszek
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál