Éjszaka van, nehéz a csend
én fekszem az ágyamon,
a falon túlról hallom a suttogást.
Hallom, ahogy apámat halkan kérdezi anyám:
Mit tegyünk, hogy legyen ezután?
Figyeltem minden hangra,
vártam a folytatást.
Apám megszólalt hosszú csend után:
Ne aggódj, elég nagy már,
hogy higgyünk a fiúban.
Engedjük egy kicsit szabadabban.
Másnap olyan hatalmas lett a világ,
másnap alig bírtam az iskolát.
Másnap elmondtam, hogy te jársz velem.
Nálad maradtam, sosem felejtem el!
Apámtól megkérdeztem: Melyik út vezet
mindennap közelebb a fényhez?
Azt mondta: Döntsd el magad,
hogy merre indulj el.
Lehet, hogy szerencsés leszel,
csak indulj el!
Másnap olyan hatalmas lett a világ,
másnap alig bírtam az iskolát.
Másnap elmondtam, hogy te jársz velem.
Nálad maradtam, sosem felejtem el!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál