Előadó: | Kontraszt |
---|---|
Album: | Múltidő |
Megjelenés: | 2022 |
Hossz: | 3:43 |
Szövegírók: |
Mirtse Korinna Csizmazia Zsolt |
Mirtse Korinna Csizmazia Zsolt |
|
Kiadó: | Szerzői kiadás |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Hagyd kint a terheid
Engedj a fáradt szíjakon
Egy farkas kint üvölt
De ne félj, mert nem bánt, nem hagyom
Csak sóhajts mélyeket
Az égő gyertya fénye rádvetül
Hallgasd az éneket
Már megérkeztél, nem vagy egyedül
Csak dőlj most rám, rám, rám, rám, rám
Csak dőlj könnyedén
Dőlj lassan rám, rám, rám, rám, rám
És elkaplak én
A nap még fogvatart
De már látod, senki nem zavar
Csak pihenj csendesen
És elér majd az álom is hamar
Rádfér, hogy megpihenj,
Mert hosszú volt és fárasztó az út
Itt vagy már jó helyen
És elfelejthetsz minden háborút
Csak dőlj most rám, rám, rám, rám, rám
Csak dőlj könnyedén
Dőlj lassan rám, rám, rám, rám, rám
És elkaplak én
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál