dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Brain Drain dalszövegei
59-es körzet
A vér néha perel
Áruló
Hamis álom
Jégbe fagyva
Két világ határán
Ki vagy te?
Legyek büszke?
Madárijesztő
Mást sem érdemelsz
Mondd, kit érdekel?!
Nekünk csak ez marad
Ócska Harc
Pár dolgot megfogadtam
Te választod
Tomorrow will be late
Vége van (Hiába most már)
Where can I go?
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Kaposfest - Világhírű művészeket várnak Kaposvárra

Komolyzenei hangversenyeknek a világ élvonalába tartozó szólistái lépnek fel a Kaposfesten, amelyet augusztus 12. és 18. között tartanak Kaposváron.


Magyarország egyik legjelentősebb, immár tizenötödik alkalommal megrendezendő komolyzenei eseményének vendége lesz a Latin Grammy-díjra jelölt Edith Pena zongoraművész, a formabontó párizsi zongoravirtuóz, zeneszerző Lucas Debargue és a népszerű hegedűművész-tanár Kirill Troussov.


Visszatér a fesztiválra a kimagasló zenei érzékenységgel, technikai perfekcionizmussal jellemezhető Alexei Volodin, továbbá a világjáró hegedűs, Alexandra Conunova, akit generációjának egyik legtehetségesebb hegedűseként említ a média.


A magyar zenei élet élvonalából Várdai István cselló- és Baráti Kristóf hegedűművész mellett fellép a Junior Prima díjas Pusker Júlia, Fejérvári Zoltán, a bázeli Zeneművészeti Főiskola professzora, Kristóf Réka szoprán és Szűcs Máté brácsaművész is.


Sárközy Lajos a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistájaként áll színpadra és bemutatja legújabb kvartettjét is.


A szervezők kitértek arra, hogy a fiatal generációt a világhírnév előszobájában lévő kínai csellista, Li La, a Junior Prima díjas Magyar Valentin, Hartmann Domonkos, Abouzahra Amira, valamint hat fiatal norvég művész képviseli.


A fellépők a világ leghíresebb hangszerészmesterei - Stradivari, Guadagnini, Guarneri - vonóshangszereit szólaltatják meg, amelyeket egy külön előadás keretében be is mutatnak a hallgatóságnak.


A művészek a legnagyobb szerzők kamarazenei remekművei mellett hagyományosan zeneirodalmi ritkaságokat is előadnak a fesztivál koncertjein.


A rendezvény fő helyszíne a Szivárvány Kultúrpalota lesz, de lesznek programok a város közterein és belvárosi templomokban is, a látogatókat a kamarazenei hangversenyeken kívül számos kísérő rendezvényen várják.


A Kaposfest házigazdája Bősze Ádám zenetörténész, aki több önálló programmal is jelentkezik a fesztiválon.


"Büszkék és hálásak vagyunk, hogy a fesztivál az elmúlt tizenöt évben jelentős nemzetközi sikereket ért el, ennek egyik jele, hogy a magyar kiválóságok mellett külföldi előadók is nagy számban tisztelnek meg minket a részvételükkel és jelentkeznek a fesztiválra" - mondta Hornyák Balázs, a Kaposfest igazgatója.

Hornyák Balázs hangsúlyozta, hogy minden évben a fejlődésre törekednek, a művészeti programok tervezését 2024-től egy évente megújuló nemzetközi testület végzi, tagjai a korábbi fesztiválok fellépői, ismert és elismert művészek, zenei szakemberek lesznek, a grémium szakmai irányítását Várdai István látja el.

A részletes program és a fellépők névsora a kaposfest.com oldalon érhető el.


Fotó: illusztráció/Freepik