Előadó: | Deák Bill Gyula |
---|---|
Album: | Bill kapitány blues cirkusza |
Megjelenés: | 2001 |
Hossz: | 5:21 |
Szövegírók: |
Koltay Gergely |
Jenei Szilveszter Margit József |
|
Kiadó: | SonyBMG |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Én vagyok a bohóc,
ki a porond közepén áll.
Egy cirkuszban, hol nincsen taps
a mutatvány után.
Én vagyok a táncos,
ki a manézs fölött áll,
bámulnak, mint nagy-embert, ki
egy lábbal is jár.
Ember vagyok én is -
egy szürke blueskirály.
Én vagyok az állatszám,
a varázsló után -
Az oroszlán ki tátja száját -
Ő is egy király.
Én vagyok a tűznyelő,
ki szerződésre vár,
A késdobáló unottan
felém hajigál.
Ember vagyok én is -
egy szürke blueskirály.
Én vagyok a finálé,
a flitteres cigány -
Kit leköpnek a sátor mellett
a világszám után.
Én vagyok az ember,
és én vagyok a fájdalom.
A festék mögötti könnycseppből
vörös csík az arcomon
Ember vagyok én is -
egy szürke Blueskirály.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál