Furcsa világban élünk
Megszokod vagy elmehetsz
Furcsa érzés ébreszt
Minden éjjelen
Nem hagy aludni
Hisz a vérem is forr
Nem hagy nyugodni
Mi a lelkemben dúl
A jelen világban élj
Hidd el a holnap utolér, (mindig utolér)
Mit hoz még nem tudod
Reméled szebbet mint a most (hát úgy legyen)
Élnék még, de nem lehet
Tanítsd meg kérlek, hogyan lehet
Égnék még a tűzben veled
Szeress még úgyis, hogy nem lehet
Élni akarok,
de vajon, hogy tegyem
Érezni akarok
Megpihenni melletted
Tanítsd meg újra
Hogy hogyan tehetném
Hisz a lelkem a tiéd
Már nagyon nagyon rég
Hinni már nem tudok
Csak benned bízhatok
Ez az én titkom
Ezt csak én tudhatom
Néha úgy érzem
Ezer évet éltem
Minden mozdulat
Szétszed
Élnék még, de nem lehet
Tanítsd meg kérlek, hogyan lehet
Égnék még a tűzben veled
Szeress még úgyis, hogy nem lehet
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál