Előadó: | Vacsora Zsuzsival |
---|---|
Album: | Könnyű |
Megjelenés: | 2014 |
Hossz: | 4:30 |
Szövegírók: |
Fazekas Gábor |
Fazekas Gábor Fakan Csaba |
|
Kiadó: | szerzői kiadás |
Stílus: | Alternatív rock |
Címkék: | Keressük! |
Nagy a mennyország, magas a kerítése.
Aki arra jár, vágyakozva néz be.
Csupa boldog arc, folyik az eszem-iszom...
Szép a paprika, szép a paradicsom.
Nagy a mennyország, nagy és biztonságos,
senki se fél, senki nem lesz rákos.
Az ellenőr kedves, a rendőr sármos,
a kutak tiszták, és a cigi se káros.
Nagy a mennyország, a férfi nővel ébred -
ilyenkor a nő a férfi szemébe réved.
Reggeliznek, szeretkeznek,
aztán együtt eltekernek az édenkertbe...
Nagy a mennyország,
magas a kerítés.
Nagy a mennyország, magas a kerítés,
én mégis kimásztam.
Nagy a mennyország,
magas a kerítése.
Magas a kerítés, de nagy a kísértés:
én mégis kimásztam.
Valahogy kimásztam...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál