dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Diablerize dalszövegei
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Nyári Bernadett új lemezbejelentővel debütál

Az egyedülálló hegedűvirtuóz, Nyári Bernadett 2023 októberében a világhírű New York-i Carnegie Hallban lépett fel beteljesítve ezzel nagyapja meghiúsult tervét, miszerint saját szerzeményeivel egyszer majd eljuthat az Egyesült Államok színpadára. A miami illetőségű előadó ezúttal egy saját küldetésbe vágott bele, ugyanis érkezik első, saját nagylemeze, a ’Redemption’, melyről már hallhatjuk az első dalt, a „Rebirth”-t egy életteli videóklip kíséretében.


„Egész életemben feldolgozásokat játszottam, ez a klasszikus zene velejárója, de az évek alatt próbáltam kísérletezni más stílusokkal is. A járványkor sok mindent átértékeltem az életemben, és talán pont ezért jelent meg az első saját dalom, melynek “Redemption”, azaz megváltás lett a címe. A pandémia után mindenképp megváltás történt, hiszen hatalmas sikere volt a számnak a világ különböző részein, bárhol eljátszottam, siker volt. Egy új, saját zenéket tartalmazó album pedig mindenképpen újjászületés számomra, ezért kapta a „Rebirth” címet az első előfutár” – mondta el Nyári Bernadett, aki képes a legkülönfélébb műfajokban megszólaltatni hegedűjét ötvözve a klasszikus zenei alapokat a mai poppal, filmzenével és elektronikus zenével. Így még az idei évre ígért lemez is hasonló sokszínűséget kínál majd a mai trendeket lekövetve a zeneszerző-producerrel, Csicsák Norberttel.


A „Rebirth” egy szomorúbb hangvételű, klasszikus hegedűszólammal indul, majd átvált egy nyárias, EDM örömzenébe, mint egy óriási meglepetés. Bernadett számára ez most több értelemben is újrakezdés, saját történetén keresztül szeretne reményt adni és biztatni mindenkit arra, hogy mindig van opció a boldogabb és szebb jövőre.

 


A rendszerváltás előtt az előadó nagyapja, Suha B. József saját hegedűműveivel szeretett volna a vasfüggönyön túlra menni, ám vallásossága miatt végleg eltiltották a külföldi utazástól. Azzal, hogy Bernadett papája arcképét elvitte New York valaha volt legnívósabb koncerttermébe, valójában egy óriási családi örökölt sorsot oldott fel, többgenerációs szinten.




„Florida legnagyobb főiskolája, a Miami Dade College meghívott ősszel, hogy adjak egy motivációs előadást arról, hogy jutottam el Budapestről a Carnegie Hallig. Először csináltam ilyet, de hatalmas siker volt. Fontos volt nekem, hogy ne csak a jó dolgokat ismerjék meg, hanem ellenkezőleg, a kendőzetlen igazságot is. Kő kemény volt eljutni idáig. Két év megállás nélküli munka után Grammy-díj hiányában visszautasították az artist vízumra beadott kérelmemet – mely nem mellesleg egy Harry Potter regénynek is megfelelő, 600 oldalas olvasmány lett. Ebből a szituációból kellett nekem felállni és továbbmenni. Nem feladni. Hanem új megoldást találni. Új utat” – mesélte Bernadett.


Külön érdekesség, hogy éppen a premier napján ünnepli negyedik házassági évfordulóját a hegedűművész, aki boldogságban él 17 hónapos kisfiával, így számára a „Rebirth” szimbóluma magánéleti ihletforrás is volt.


Fotók: Nyári Bernadett