Előadó: | ...AND FRIENDS |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Müller Péter Sziámi |
Kirschner Péter |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Magyar Péternek
Kő. Papír. Olló.
Szilánkokra tört a szívem.
Hiába, ez most ilyen,
Kietlen, vesztes idők
Laknék inkább emberekben,
Volt úgy, hogy megtehettem,
De a legtöbb kidőlt.
Vérdíj van a vén fejemen,
Leülöm, kiheverem,
Sehova nem futok ma már,
Repülőt nem térítek,
Téged se, nem éri meg,
Vesződjön veled a tanár.
Nézzük derűsen
Azt, hogy eloson
a Jedi-rendből az Erő,
Halvány képeket,
Halkabb éneket
idézzünk immár elő!
Kő. Papír. Olló.
Bolygók, ahol sosem laktam,
A legtöbb világ lakhatatlan,
Gyönyörű mégis az egész.
Messziről kell nézni talán,
Csillagtérkép hátoldalán
Ragyog még egy-egy zenész.
Nézzük derűsen
Azt, hogy eloson a Jedi-rendből az Erő,
Halvány képeket,
Halkabb éneket idézzünk immár elő!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál