dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Tolcsvay László dalszövegei
'68
A show folytatódik
Az első villamos
Békét és reménységet
Csak egy kék színű virág
Egyszerű dal
Eljön az idő
Elmúlt a nyár
Fehér zaj
Hunyd le a szemed
Játszd jól a szerepedet
Jó hajó az ágyunk
Jöjj el
Jöjj kedvesem
Különvonatok
La-di-da
Macska
Macsó dal
Ne menj el
Ne sírj kedvesem
Ne zárd be
Szivárvány
Tibeti hajnal
Valahol vár
Várj!
Visszavárlak
Víziváros
Hírek
Hírek

Interjú Lari Basilio-val a virtuóz brazil gitárossal

Lari Basilio, a virtuóz gitáros európai Guitar Clinic turnéja során Budapestre is ellátogatott, így alkalmunk volt a koncert előtt beszélgetni vele.

 

- Hogyan kezdődött számodra a zenélés, milyen korai inspirációk hatottak rád?

- Négyévesen kezdtem el zenélni, akkor még orgonán. Először nyolcévesen került gitár a kezembe édesapám által. Ő gitározott a családban, ő tanította meg nekem az első akkordokat, egyértelműen ő volt nekem az első számú inspiráció.

- Mi volt a gyakorlási szokásod, milyen metódus szerint építetted fel a hangszeres tudásodat, illetve magadat, abban az időszakban, amikor már elhagytad a kezdeti éveket, de még nem találtad meg teljesen a saját hangodat, még nem váltál teljesen azzá, aki ma vagy?

- Számomra a gyakorlásnál mindig is az volt a cél, hogy örömmel csináljam, hogy örömet okozzon. Mindig is saját ötletek kibontása, a saját utam keresése volt a legnagyobb móka, legyen szó technikáról, dallamvilágról, vagy zenei nyelvezetről. Természetesen, amikor tanárokhoz jártam, akkor mindig teljesíteni kellett az adott feladatot. 

Nagy tanulság volt számomra az korszak, amikor jazzt tanultam még otthon Sao Pauloban. Én alapvetően a rock irányából jöttem, a kezdetekben azt hallgattam, csak ilyesmit játszottam. A zene megközelítése egy teljesen másik oldalról, illetve a mélyebb elméleti tudás nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy jobban összeálljon a kép, hogy megtaláljam a saját hangomat.
 

Fotók: Zenész magazin hivatalos