Előadó: | Tahi Éva |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Hárs László |
Ránki György |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | rádiójáték |
Címkék: | Keressük! |
Egy, kettő, három, négy,
Mély lélegzetet végy.
Rajta, pajtás, terpeszállás,
Törzsfordítás, térdhajlítás,
Helyben jársz és, karlendítés.
Egy, kettő, három, négy,
Mély lélegzetet végy.
Jöjjön inkább a virsli, a torma,
Reggeli kell, nem pedig a torna,
Az embernek földig ér az orra,
Hajladozni nem jó éhgyomorra.
Egy, kettő, három, négy,
Mély lélegzetet végy.
Ép a lélek, tudjuk az, ép testben,
Én meg épp a bal felemre estem.
Ámde csontom végre összeforr ma.
Kezdhető hát a reggeli torna.
Egy, kettő, három, négy,
Mély lélegzetet végy.
Rajta, pajtás, terpeszállás,
Törzsfordítás, térdhajlítás,
Helyben jársz és karlendítés.
Egy, kettő, három, négy,
Mély lélegzetet végy.
Bal füledre tedd most a jobb talpad,
Így lehet csak eszményi az alkat.
Hónod alá préseljed a vállad,
Tarkód felé fordítsad az állad.
Egy, kettő, három, négy,
Mély lélegzetet végy.
Tedd a saját nyakadra a térded,
Így szaladj, míg magadat beéred.
Ettől tisztul a légző csatorna,
Nincs is jobb, mint a reggeli torna.
Egy, kettő, három, négy,
Mély lélegzetet végy.
Rajta, pajtás, terpeszállás,
Törzsfordítás, térdhajlítás,
Helybenjársz és karlendítés.
Egy, kettő, három, négy,
Mély lélegzetet végy.
Egy, kettő, egy, kettő,
Egy, kettő, egy, kettő,
Egy. Kettő. Egy… jaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjj
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál