Előadó: | ZUP |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Farkas Krisztina Farkas János Farkas János József Farkas Krisztina Renáta Gaál György Kristóf |
Farkas Krisztina Gaál Kristóf Tardos Balázs Farkas János |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Pop / Rock |
Címkék: | Keressük! |
Miért kéne mondanom, ha úgyis tudod?
Már megint összerámolt és aztán kidobott.
Persze ő az igazi, ehhez nem férhet kétség,
Mert ezek a gyenge pillanatok mind az élet részei.
Inkább befogom, halkan senkit sem zavarok.
Talán én látom rosszul az erkölcsi mércét.
Miféle ideál ő, aki szép lassan kiherélt?
Tudom, nem kéne folyton a kedved lehúznom,
de nagy esély van rá, hogy a sors majd engem igazol.
Inkább befogom, halkan senkit sem zavarok.
Ettől még...
ugyanúgy savanyú a szőlő.
Másnak még ennyi se jut belőle.
Szabadulj, szabadulj meg tőle!
És akkor tiszta lappal irány előre!
Mától megpróbálok bóklászni hangtalan,
pedig mindenhez lenne egy-két jó szavam.
Jobb néha nem merni, csak a látszatnak élni,
mert a nekem szánt pofon egy ideje elkezdhetett érni.
Inkább befogom, halkan senkit nem zavarok.
Ettől még...
Ugyanúgy savanyú a szőlő.
Másnak még ennyi se jut belőle.
Szabadulj, szabadulj meg tőle!
És akkor tiszta lappal irány előre!
Odanézz! Nyílik a vakablak.
Négy sör után mindenkinek igaza van,
de a lényeg ugyanaz, de a lényeg ugyanaz!
Inkább befogom, halkan senkit sem zavarok!
Ettől még ugyanúgy...
savanyú a szőlő.
Másnak még ennyi se jut belőle.
Szabadulj, szabadulj meg tőle!
És akkor tiszta lappal irány, irány előre!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál