Előadó: | ZUP |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Farkas János |
Nagy Dániel |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Greengrass |
Címkék: | Keressük! |
Kora nyár volt, egy kocsmához tévedek,
a hippi korszak itt nem ért még véget.
Milyen szegény a fiatalság,
négyen szívnak egy cigarettát.
Bent a lányok csadorban, a fiúk meg kipában.
Buddha is megmosolyogná kínjában
ahogy lopva egymásra néznek.
Csak hagynák már nyugodtan táncolni őket!
Legjobb a színvakság lehet!
Minden csak átmenet!
Legjobb a színvakság lehet,
pedig minden csak átmenet!
Egy törzsvendég bicskát nyitogat,
a pultot támasztja díszmagyarban.
Milyen gazdag lett ez az ország,
decivel issza a pálinkáját.
Hátrébb már minden csak átmenet,
váltott műszakban igét hirdetnek.
Pedig szép lehetne, ha a színvakság
a retinákba égne! A retinákba égne...
Legjobb a színvakság lehet!
Minden csak átmenet!
Legjobb a színvakság lehet,
Pedig minden csak átmenet!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál