Előadó: | Irigy Hónaljmirigy |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Mozdulok erre, mozdulok arra
Dobok egy tetkót a bal vállamra
Észre se veszem, hogy lilul a fejem
s az izomtrikóban vastag a kezem
Csak ez, csak ez, csak ez kell nekem
A szteroid helyett csak tarhonyát eszem
Orvosért kiált, az anyja kínját
Na nehogy má én vigyem a vitaminját
~refr.~
Fekve nyomok, egy héten át
Dolgozik bennem a szénhidrát
A szériát emelem és úgy érzem
Tuti hogy vastagabb vagyok, mint múlt héten
Az évek szállnak, csak a gyúrás marad
Beöntés alatt is bámulom a falat
Tabletta nélkül már nem megy nekem
Így mással hempereg otthon a nejem
Állok, állok, hálapénzre várok
Bomlanak utánam az öreglányok
Lóvét? Igen! Ékszert? Igen!
Ebből épül kégli migidi-majd a hegyen
~refr.~
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál