Előadó: | Irigy Hónaljmirigy |
---|---|
Album: | 20 év 10 kedvence |
Megjelenés: | 2010 |
Hossz: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | CLS |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
(Kaukázus)
A nevemet láthatod a kefíreken
Itt ez a fal a fejem beleverem
Ki ez az Éva, tuti nem ismerem
Kijön a vízhólyag a tenyeremen
Úgy érzem én, lehet, hogy rossz ötlet volt az elején
Az első próba, az alakuló
Beépülsz a tudat alá, elszomorító
És hányszor meghallgattam már
És hányszor nem értettem
És hányszor kapcsoltam már a rádiómat arrébb menten
Szabad rímek, szabad sorban
Szabad merésznnek lenni
Nem szabad ilyen láthatóan a Kis Páléktól nótát csenni
Igen, igen Igen, igen Igen, igen
A nevemet láthatod a kefíreken
Itt ez a fal a fejem beleverem
Ki ez az Éva, tuti nem ismerem
Kijön a vízhólyag a tenyeremen
Úgy érzem én, lehet, hog rossz ötlet volt az elején
Az első próba, az alakuló
Beépülsz a tudat alá, elszomorító
Hányszor meghallgattam már
És hányszor nem értettem
Hányszor kapcsoltam már a rádiómat arrébb menten
Szabad rímek, szabad sorban
Szabad merésznnek lenni
Nem szabad ilyen láthatóan a Kis Páléktól nótát csenni
Hányszor meghallgattam már
És hányszor nem értettem
Hányszor kapcsoltam már a rádiómat arrébb menten
Szabad rímek, szabad sorban
Szabad merésznnek lenni
Szabad-e dalaid Kispálllal egy az egyben egyeztetni
a Kis Páléktól nótát csenni
a Kis Páléktól nótát csenni
a Kis Pá lék tól csenni a nótát
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál